Με πυρετώδη ρυθμό συνεχίστηκαν οι προετοιμασίες στην πλατεία Γεωργίου Α΄, την κατεξοχήν πλατεία του Καρναβαλιού που θα χτυπά η καρδιά της μεγάλης διοργάνωσης καθ΄όλη τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου και ετοιμάζεται να υποδεχτεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 21.00 την Τελετή Έναρξης του Καρναβαλιού μας.
Η πλατεία ντύνεται στα καρναβαλικά με μπάστακες και καρναβαλικά στοιχεία, ενώ με την ολοκλήρωσή του καρναβαλικού διακόσμου η όψη της πλατείας θα δίνει την εικόνα του ιδανικού σκηνικού για τις καρναβαλικές δράσεις και τις ανέμελες βόλτες Πατρινών και περαστικών τις μέρες και τις νύχτες του Καρναβαλιού στην Πάτρα.
Ήδη τα συνεργεία των υπηρεσιών του Δήμου έχουν μεταμορφώσει την καρναβαλική της μορφή. Επίσης στην πλατεία Γεωργίου Α΄ έχει στηθεί το ειδικό roof (οροφή) και γίνονται οι τελευταίες προετοιμασίες για τη σκηνή που θα λάβει χώρα η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. Η πρόβλεψη φέτος ειδικού roof-στεγάστρου θα προστατεύει τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη βροχή με αποτέλεσμα η διεξαγωγή της τελετής έναρξης να μην κινδυνεύσει με αναβολή από πιθανότητα βροχής και κακών καιρικών συνθηκών. Έτσι η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 βρέξει-χιονίσει θα γίνει κανονικά και οι χιλιάδες φίλοι του Καρναβαλιού θα αποζημιωθούν μια και η μεγάλη γιορτή της Πάτρας δεν γνωρίζει από βροχή.

Παράλληλα με εντατικούς ρυθμούς τα συνεργεία του Δήμου συνεχίζουν να τοποθετούν τους μπάστακες και τα λοιπά στοιχεία του καρναβαλικού διακόσμου σε όλη την πόλη και εκτός σε μια ευρύτατη έκταση.