Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με την οποία ζητά με την αξιοποίηση του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) της Αχαΐας, είναι η απουσία Λέσχης Φρουράς, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες των μελών της.

Ο χώρος που έχει διατεθεί στο στρατόπεδο ΚΕΤΧ, δεν παρέχει την κατάλληλη υποδομή και δεν καλύπτει τις ανάγκες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το κτήριο του πρώην «409» Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Πάτρας (στρατόπεδο Χριστιά, πλησίον του ΚΕΤΧ), παραμένει έρημο και αναξιοποίητο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2017, οι κλινικές που λειτουργούσαν στο συγκεκριμένο κτήριο μεταφέρθηκαν στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Nοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" και ακολούθησε η οριστική του εγκατάλειψη.

Ο χώρος του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου είναι κατάλληλος και χωροταξικά πληροί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία στρατιωτικού φαρμακείου, τη λειτουργία σταθμού πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τη δημιουργία Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς.

Τα παραπάνω αποτελούν κοινά αιτήματα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς, της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας και της Ένωσης εν ενεργεία Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας».

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτή ρωτάει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) τη μετατροπή του πρώην «409» Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πατρών σε στρατιωτικό φαρμακείο, σταθμό πρωτοβάθμιας περίθαλψης και Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και β) ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.