Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00 στην αίθουσα εκθέσεων του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων η έκθεση «Futura» καρναβαλικής έμπνευσης 3D γλυπτών και video mapping installation, που θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου.

Η έκθεση που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, έχει καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτριο Βάρδα και συνδιοργανωτή τον Ευθύμιο Αργυράτο.

Futura: το χρονικό διάστημα μετά το παρόν. Η έκθεση αυτή πραγματεύεται την ανάγκη η Πάτρα να επανέλθει στην παλαιά αίγλη της σε πολιτιστικό επίπεδο. Με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας, τη δημιουργική οργή και διάθεση δίνονται ερεθίσματα στους πολίτες με σκοπό να γίνουν και αυτοί μέρος αυτής της δημιουργίας. Η τέχνη ανήκει σε όλους και πηγάζει από όλους. Ήρθε η ώρα να την αποτυπώσουμε ελεύθερα.

Εκθέματα Δημήτριου Βάρδα

1.Τρισδιάστατα γλυπτά εμπνευσμένα από την Πάτρα, το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη, εκτυπωμένα με 3D εκτυπωτές.

2.Παρουσίαση πρωτότυπης σκακιέρας 1,5τμ με θέμα το Πατρινό Καρναβάλι με φιγούρες 10cm έως 20cm εκτυπωμένες με ρητίνη.

3.Παρουσίαση σκακιέρας μικρού μεγέθους με φιγούρες από 4cm έως 10cm

4.Παρουσίαση 6 τρισδιάστατων φιγούρων Καραγκιόζη που αποτελούν πιόνια σκακιέρας Καραγκιόζη

5.Παρουσίαση του συντριβανιού της πλατείας Γεωργίου Α΄ σχεδιασμένο σε καρναβαλική έκδοση μεγέθους 60cm (ύψος) και 60cm (πλάτος) με εσωτερικές αντλίες και ρίψη νερού

6.Καρναβαλική μάσκα εκτυπωμένη με εκτυπωτή 3D εμπνευσμένη από το μπαλκόνι του Gaudi

7.Live εκτύπωση στην αίθουσα της έκθεσης με 3D εκτυπωτές

Εκθέματα Ευθύμιου Αργυράτου

1.Consept βραδινής παρέλασης: Περιλαμβάνει Video Art & Projection Mapping στο κτίριο Θέατρου Απόλλων που έχει κατασκευαστεί με 3D CNC διογκωμένης πολυστερίνης και φέρει τίτλο «Αναγέννηση». Το έργο δημιουργήθηκε με σκοπό να λειτουργήσει ως αφύπνιση μετά από τα 2 χρόνια απουσίας της καρναβαλικής κανονικότητας και εγκλεισμού από τον Covid.

2.360 παρουσίαση με video art των 3D γλυπτών του Δημήτρη Βάρδα & projection mapping σε κορνίζα κατασκευασμένη με 3D CNC διογκωμένης πολυστερίνης.

3.Consept Projection σε κτίρια γύρω από την πλατεία Γεωργίου στην έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού με κατεύθυνση συνεργασίας με συμφωνική ορχήστρα ή ορχήστρας νυκτών εγχόρδων. Το έργο δημιουργήθηκε με Digital Schenography in real time (aka Ds Art), animation και projection.

Αρχιτεκτονικός φωτισμός και φωτογραφία: Τάκης Κυριαζής

Στα εγκαίνια ο Γιώργος Λογαράς θα παρουσιάσει live θεατρικό δρώμενο.

Ωράριο έκθεσης:

16/2/2023: 9.00-14.00

17-24/2/2023: 9.00-14.00 και 17.00-21.00

25/2/2023: 9.00-15.00