Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Πέτρος Ψωμάς, προκειμένου να συναντηθεί με τον Διοικητή κ. Δημήτρη Μπάκο, Καθηγητές, εργαζόμενους και δομές του Ιδρύματος. Μετά την εισαγωγική συνάντηση στο γραφείο της Διοίκησης, ο επικεφαλής του σπιράλ και η αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης που τον συνόδευε ξεναγήθηκαν στην Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού από τον Διευθυντή της, καθηγητή κ. ΜίνωαΤυλλιανάκη. Ακολούθησαν συναντήσεις με τους καθηγητές κ. Μάρκο Μαραγκό και κ. Ευάγγελο Λιάτσικοκαι επίσκεψη στην Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, όπου οι άνθρωποι του σπιράλ συνομίλησαν με το προσωπικό.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ενημέρωσε αναλυτικά τους επισκέπτες για τη διαχείριση της πανδημίας, την καθημερινότητα και τα προβλήματα της μετά-covidεποχής, τις ανάγκες που καλύπτει το ίδρυμα και τη φιλοσοφία διοίκησης που ακολουθεί. Ο Πέτρος Ψωμάς συνεχάρη για τις υπηρεσίες που προσφέρονται διαχρονικά στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, για την πρόσφατη αύξηση των δωρητών οργάνων από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και την συστηματική προσπάθεια για την αύξηση των αιμοδοτών, υπενθυμίζοντας πως και το σπιράλ -ως Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών που είναι-πρόκειται σύντομα να οργανώσει την τρίτη εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του.

Σχετικά με τη συνεργασία Νοσοκομείου – Δήμου οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη λειτουργίας ενός δίαυλου διαρκούς επικοινωνίας και συζητήθηκε η προοπτική λειτουργίας ενός Κέντρου Πληροφόρησης και Αιμοδοσίας σε κτίριο που θα παραχωρηθεί από τον Δήμο Πατρέων στην είσοδο του λιμενοβραχίονα της Αγίου Νικολάου. Από την πλευρά του σπιράλ αναφέρθηκαν καλές πρακτικές άλλων δήμων στον τομέα της υγείας, η διερεύνηση δυνατοτήτων χρηματοδότησης δημοτικών δομών πρόνοιας, φροντίδας και φιλοξενίας ασθενών και η έντονη διάθεση για πολυεπίπεδη συνεργασία και αξιοποίηση όλων των ευκαιριών και χρηματοδοτικών εργαλείων επ’ ωφελεία των δημοτών.

Η επίσκεψη του Πέτρου Ψωμά εντάσσεται στο πρόγραμμα συναντήσεων της προεκλογικής του περιοδείας. Θα ακολουθήσουν κι άλλες επισκέψεις και συναντήσεις τόσο στο Νοσοκομείου του Ρίου, όσο και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας. Στην αντιπροσωπεία του σπιράλ συμμετείχαν η Γραμματέας της παράταξης Εύα Αθανασοπούλου, η Χριστιάνα Σπηλιώτη ως εκπρόσωπος της Ομάδας Εργασίας #Κοινωνία και μέλη του σπιράλ που σχετίζονται με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο επαγγελματικά: η Ευαγγελία Βαβαρούτα και η Μαίρη Κάργα (μέλη της Πολιτικής Γραμματείας), ο Αλέξης Χριστακόπουλος, η Ματίνα Κούγελου και η Βιβή Λουκοπούλου.