Η «Διέξοδος» υποδέχεται τον καινούργιο χρόνο με μια μουσικοεικαστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου στο ανώγειο του Ιστορικού της Μουσείου.

Τέσσερις νέοι καλλιτέχνες, η Βασιλική Καραπαναγιωτίδου, ο Δημήτρης Μακρής, ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος και ο Σταύρος Σέγκουλης, όλοι τους απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων, εκθέτουν  έγχρωμες και ασπρόμαυρες ζωγραφικές δημιουργίες τους.

Μία έκθεση με τη ματιά της σύγχρονης  γενιάς εικαστικών του 21ου αιώνα, που διερευνά την  φιγούρα των ανθρώπων και όχι μόνο, χωρίς περιορισμό ορίων επεκτείνοντας  τη ματιά του θεατή σε νέους μορφολογικούς δρόμους και ασυνήθιστες προσεγγίσεις. 

Το ξεκίνημα της έκθεσης, που φέρει τον τίτλο «Φιγούρες χωρίς όρια» θα ξεφύγει από τα σταθερά πρότυπα της παρουσίασης των καλλιτεχνών και των ανάλογων  αντιφωνήσεων και θα περιοριστεί - σύμφωνα με την επιθυμία  του πρωτοεμφανιζόμενου επιμελητή Χρήστου Καρέτσου, επίσης της ίδιας γενιάς -  στην θέαση και συζήτηση γύρω από την τεχνοτροπία των εκτιθέμενων  έργων και στον τρόπο που αντιλαμβάνονται και αποτυπώνουν οι νέοι δημιουργοί τα θέματά τους.  

Παράλληλα στον ίδιο χώρο από τις 7 έως τις 9.30 το βράδυ ο πιανίστας Χρήστος Γραβάνης θα συντροφεύει τους επισκέπτες  με μελωδικά ακούσματα ενώ ένας μπουφές με εορταστικά  εδέσματα και ποτά  θα δίδει την ευκαιρία για ευχάριστη συζήτηση και ανταλλαγή ευχών.

Για την «οικογένεια» του Πολιτιστικού Οργανισμού της «Διεξόδου» θα είναι μεγάλη χαρά να υποδεχθεί τους φίλους της και τους φιλότεχνους γενικά, χωρίς ιδιαίτερες προσκλήσεις αλλά με απολύτως ελεύθερη είσοδο, στους χώρους του Ιστορικού της Μουσείου για μια οπτική, ακουστική και γευστική απόλαυση. 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2023 και θα λειτουργεί  κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ και κάθε Σαββατοκύριακο από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ.