Δεν είναι μόνο η αιθαλομίχλη που επιβαρύνει την ατμόσφαιρα στην Πάτρα. Ούτε η μυρωδιά του καμένου ξύλου, από τα τζάκια και τους καπνούς, είναι η μοναδική ενοχλητική δυσοσμία, αυτή την περίοδο στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Αρκετά είναι τα παράπονα των πολιτών για την έντονη δυσοσμία που όπως λένε προέρχεται από τα πυρηνελουργεία που λειτουργούν στο φουλ αυτή την περίοδο αφού η συγκομιδή της ελιάς έχει κορυφωθεί και τα τσουβάλια με τους καρπούς για την μετατροπή τους σε λάδι σχηματίζουν ουρές έξω από τα ελαιουργεία.

Όπως υποστηρίζουν κάτοικοι που διαμένουν στις νότιες περιοχές της Πάτρας η δυσοσμία αυτή έχει να κάνει με τα πυρηνελεουργεία που λειτουργούν στη Βιομηχανική Ζώνη και αποτελεί ένα πρόβλημα που έχει εξελιχθεί σε χρόνιο για τους εκεί κατοίκους.

Όμως το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις νότιες περιοχές της Πάτρας. Ο δυνατός αέρας που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες έχει μεταφέρει τη δυσοσμία στο κέντρο και στις βόρειες περιοχές της πόλης, στα Συχαινά, στα Μποζαΐτικα και γενικότερα παντού.

Μένει να δούμε τι θα κάνουν οι αρμόδιες αρχές, με κύκλους της Περιφέρειας να υποστηρίζουν ότι άμεσα θα ξεκινήσουν αυστηροί έλεγχοι σε όλα τα πυρηνελουργεία για τον τρόπο λειτουργίας τους και για το αν τηρούν τα όσα προβλέπει ο νόμους.

Σημειώνουμε ότι φέτος που οι ελιές είναι περισσότερες και η παραγωγή του λαδιού θα είναι μεγαλύτερη, το πρόβλημα αυτό αναμένεται να είναι και πιο έντονο, αλλά και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια αφού η διαδικασία αυτή θα κρατήσει περισσότερο.