Το HIGGS, πιστό στο όραμά του για ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών (ΚτΠ), συνεχίζει το έργο του «HIGGS Pop Ups», μία στρατηγική πρωτοβουλία που εγκαινίασε το 2022,με στόχο την έμπρακτη και δια ζώσης υποστήριξη οργανώσεων και πρωτοβουλιών της ΚτΠ σε επιλεγμένες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Η δεύτερη πόλη στην οποία θα λειτουργήσει το HIGGS PopUps για 2 ολόκληρους μήνες (Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2023) είναι η Πάτρα, όπου μέσα από την τοπική του δομή, θα προσφέρει στις συμμετέχουσες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών δωρεάν πρόσβαση σε:

 • Εκπαιδευτικά σεμινάρια
 • Εξατομικευμένες συμβουλευτικές συναντήσεις
 • Εκδηλώσεις
 • Co-working space
 • Ευκαιρίες δικτύωσης και συνεργασίας με:
  • Δυνητικούς χρηματοδότες (Επιχειρήσεις, Κοινωφελή Ιδρύματα, Ευρωπαϊκά Προγράμματα)
  • ΜΚΟ και άλλους φορείς της περιοχής, της χώρας, διεθνώς
  • Εθνικούς Φορείς (Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα κ.ά.)

Η πρωτοποριακή αυτή δράση του HIGGS απευθύνεται σε τοπικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, κοινωνικές συνεταιριστικές οργανώσεις κοινωφελούς χαρακτήρα,καθώς και σε νεοφυή κοινωφελή εγχειρήματα που εδρεύουν στην περιοχή της Πάτρα ςκαι των όμορων περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όπως ανέφερε για τη στρατηγική αυτή πρωτοβουλία ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS:«Η εμπειρία μας από τα Ιωάννινα, την πρώτη πόλη που υλοποιήσαμε το HIGGS Pop Ups, επιβεβαίωσε την ανάγκη που υπάρχει για τη λειτουργία ενός φορέα ως σημείο αναφοράς όλων στις οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, μέσω του οποίου θα λαμβάνουν εκπαίδευση και καθοδήγηση σε θέματα λειτουργίας, διακυβέρνησης και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης. Συνεχίζουμε δυναμικά με τη δεύτερη πόλη, την Πάτρα, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της δικτύωσης και συνεργασίας σε περιφερειακό επίπεδο».

Οι οργανώσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις δράσεις μπορούν να συμπληρώσουν την αίτησή τους

εδώ μέχρι τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, ώρα 15:00.

Μεγάλος χορηγός της δράσης HIGGS Pop Upsείναι η EurolifeFFH.

Η δράση HIGGS Pop Ups στην Πάτρα, φιλοξενείται στον πολυχώρο κοινωνικής καινοτομίας τηςCo2gether.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Λένα Παναγιωταρέα / 693 273 0449 / [email protected]

Λίγα λόγια για το HIGGS

Το HIGGS l Higher Incubator Giving Growth & Sustainability l είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τo HIGGS, είναι πρωτοπόρο στο οικοσύστημα της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος (hub) υποστήριξης μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και άλλων πρωτοβουλιών που έχουν θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.

Σε μόλις 6 χρόνια λειτουργίας (2015 - 2021), η ομάδα του HIGGS υποστήριξε 178 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, βοηθώντας τις να διασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις άνω των 11.000.000€, να δημιουργήσουν 861 νέες θέσεις εργασίας και να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 360.000 ωφελουμένους.

Μέσα από καλά δομημένα προγράμματα (Incubator, Accelerator, Green & Social Entrepreneurship Incubator), προσφέρουμε δωρεάν εκπαίδευση και εξειδικευμένη συμβουλευτική σε ΜΚΟ πανελλαδικά. Ως κόμβος ενημέρωσης, πληροφόρησης και συνεργασίας, προωθούμε τη δικτύωση όλων των stakeholders του οικοσυστήματος. Παρακολουθώντας στενά τον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών και τις ανάγκες του, συντάσσουμε σχετικές μελέτες, δημιουργούμε εργαλεία ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building) και μέτρησης κοινωνικού αντικτύπου και διοργανώνουμε εκδηλώσεις με σκοπό τη διάχυση τεχνογνωσίας και το άνοιγμα σχετικών διαλόγων.