Σκεφτείτε…

Δεν θα ήταν υπέροχο να βλέπαμε στο κέντρο και σε διάφορα σημεία της Πάτρας μεγάλες καρναβαλικές κατασκευές, άρματα ή μπάστακες ή ότι άλλο τέλος πάντως έχουν έμπνευση οι τεχνίτες του Καρναβαλικού Συνεργείου, να βρίσκονται σε μόνιμη βάση και να κοσμούν, δίνοντας μια άλλη αισθητική στην πόλη.

Η Πάτρα κανονικά θα έπρεπε να ήταν ένα εργοστάσιο παραγωγής καρναβαλικών κατασκευών και να εξήγαγε αν αυτό ήταν δυνατόν την τέχνη της και σε άλλες πόλεις, παίρνοντας τα ανάλογα οφέλη και βάζοντας ακόμα και χρήμα στο δημοτικό της ταμείο.

Όμως ούτε το ένα έχουμε πετύχει, ούτε το άλλο. Η ανάρτηση του Οδυσσέα Ξεριζωτή είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τα παραπάνω και αναφέρεται συγκεκριμένα σε ένα παράδειγμα στο Παρίσι όπου ένα γιγάντιο γλυπτό κέρδισε τις εντυπώσεις.

Γράφει συγκεκριμένα: «Σε μια καρναβαλική συνάντηση στο παρελθόν είχα προτείνει μόνιμες καρναβαλικές κατασκευές από το Καρναβαλικό εργαστήρι του Δήμου Πατρεων θα μπορούσαν να διακοσμούν κεντρικά κτήρια στο ιστορικό κέντρο της πόλης .

Μια τέτοια παρέμβαση θα άλλαζε την εικόνα της πόλης προσελκύοντας επισκέπτες καθώς εικόνες θα ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο.  Πρόσφατα ένα γιγάντιο γλυπτό αναδύθηκε στην πρόσοψη του καταστήματος Louis Vuitton, στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Φώτο : Raphal Metivet».