Η συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Yeti Airlines που συνετρίβη την Κυριακή στο Νεπάλ ήταν η χήρα ενός πιλότου της ίδιας αεροπορικής εταιρείας, που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από 16 χρόνια!

Η Άνιου Κατιγουάντα εντάχθηκε στο δυναμικό της Yeti Airlines το 2010 ακολουθώντας τα βήματα του συζύγου της, Ντίπα Ποκρέλ που είχε προσληφθεί στην αεροπορική εταιρεία του Νεπάλ, αλλά σκοτώθηκε όταν το μικρό επιβατικό αεροσκάφος, που πιλοτάριζε, κατέπεσε λίγα λεπτά πριν την προσγείωσή του. Η Κατιγουάντα ήταν συγκυβερνήτης του αεροπλάνου που απογειώθηκε από την πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού και συνετρίβη καθώς πλησίαζε την πόλη Ποκάρα την Κυριακη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 68 επιβαίνοντες στο φονικότερο αεροπορικό δυστύχημα εδώ και τρεις δεκαετίες στη χώρα των Ιμαλαϊων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί επιζώντες από τους 72 ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροπλάνο. «Ο σύζυγός της, Ντιπάκ Ποκρέλ, σκοτώθηκε το 2006 στη συντριβή ενός αεροσκάφους Twin Otter της Yeti Airlines στη Τζάμλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της νεπαλέζικης αεροπορικής εταιρείας, Σουνταρσάν Μπαρταούλα, αναφερόμενος στη συγκυβερνήτη. «Χρηματοδότησε την εκπαίδευσή της ως πιλότου με την αποζημίωση που πήρε από την ασφαλιστική εταιρεία μετά τον θάνατο του συζύγου της».

Πιλότος με πτητική εμπειρία άνω των 6.400 ωρών η Κατιγουάντα είχε πετάξει πολλές φορές από το Κατμαντού προς τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ, την Ποκάρα, είπε ο Μπαρταούλα.