Δύο μουσικά άρματα θα βγουν στους δρόμους της Πάτρας, αναγγέλλοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, την Τρίτη στις 17 Ιανουαρίου.

Όπως το θέλει η παράδοση έτσι και φέτος ο τελάλης ανήμερα του Αγίου Αντωνίου θα βγει στους δρόμους της Πάτρας για να ανακοινώσει με τον δικό του χαρούμενο τρόπο, τον ερχομό του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το μήνυμα του θα πάει από άκρη σε άκρη, από το κέντρο της Πάτρας έως και τις συνοικίες, για αυτό και για πρώτη φορά φέτος θα δούμε δύο μουσικά άρματα στους δρόμους που θα κάνουν ξεχωριστές διαδρομές.

Το ένα από αυτά μάλιστα είναι καινούργιο και φτιάχτηκε από τον Νίκο Λιβάνη, στο Καρναβαλικό Συνεργείο, στο Πετρωτό. Τελάλης του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού θα είναι και φέτος η Μαρία Αγουρίδη, η κοπέλα που είχε ανακοινωθεί στο καρναβάλι του ’20 και από τότε μέχρι σήμερα, έχει ανταποκριθεί περίφημα στον ρόλο της.


Η τελάλης θα είναι ανεβασμένη στο ένα εκ των δύο μουσικών αρμάτων και το άλλο άρμα θα έχει μόνο μουσική, μεταφέροντας το μήνυμα του ερχομού του Πατρινού Καρναβαλιού μαγνητοσκοπημένο.

Πάντως, οι διαδρομές των μουσικών αρμάτων και του τελάλη θα συνεχιστούν όλο αυτό το διάστημα μέχρι την ημερομηνία της επίσημης εκδήλωσης της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, το Σάββατο στις 21 Ιανουαρίου.