Στα 18.000 ευρώ ορίζεται το μίσθωμα για το κτίριο του πρώην "409" Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Πάτρας.  

Σύμφωνα με τη λίστα του real estate με τα ακίνητα του δημοσίου που βγαίνουν σε δημοπρασία για μακροχρόνια μίσθωση το πρώην "409" θα παραχωρηθεί στους ιδιώτες που θα προκύψουν από τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για 50 χρόνια.

Σύμφωνα με τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού που πλέον έχουν οριστικοποιηθεί, προβλέπεται η μίσθωση του "409" για χρονικό διάστημα 50 ετών με δικαίωμα επέκτασης της σύμβασης για άλλα 20 χρόνια.

Το μίσθωμα με αρχική τιμή τα 18.000 ευρώ τον μήνα θα φτάσει έτσι το ελάχιστο για τον νέο επενδυτή τα 216.000 ευρώ τον χρόνο. Ωστόσο, ο πλειοδότης μισθωτής θα εξαιρεθεί από την καταβολή όλου του μισθώματος για τον πρώτο χρόνο και από το 50% αυτού, τον δεύτερο χρόνο.

Κι αυτό γιατί μαζί με το ακίνητο θα αναλάβει και την υποχρέωση υλοποίησης των τεχνικών εργασιών που είναι απαραίτητες για την ανακαίνιση του κτιρίου που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια, καθώς ήταν σε κακή κατάσταση προτού αποχωρήσουν από εκεί οι κλινικές του Γ.Ν. "Άγιος Ανδρέας". 

Η ημερομηνία του διαγωνισμού αυτού θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου και με βάση όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν ενδιαφέρον θα δηλώσουν τουλάχιστον δύο εταιρείες που έχουν δει στο συγκεκριμένο ακίνητο μια δυναμική αξιοποίησης του.

Το "409" βρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού 10.055 τ.μ. ενώ σε αυτό υπάρχει το κτιριακό συγκρότημα και άλλες υποδομές, συνολικής επιφανείας 5.339 τ.μ. με δυνατότητα επιπλέον δόμησης. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο μέχρι τον Απρίλιο του 2017, λειτουργούσε ως παράρτημα του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας.

Συγκεκριμένα στέγαζε για διάστημα άνω των 30 χρόνων τις κλινικές της οφθαλμολογικής, της ουρολογικής, την ΩΡΛ, την μαιευτική-γυναικολογική και την εντατική νεογνών. Από τότε όμως το ακίνητο μαραζώνει και είναι σε πλήρη εγκατάλειψη.