Μέσα στο 2023 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου, στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα κάτω από την πλατεία Βουδ.

Ο ανάδοχος που έχει βγει μέσα από τον δεύτερο διαγωνισμό για το έργο (η σύμβαση με τον πρώτο διαλύθηκε λόγων αρχαιολογικών ευρημάτων που είχαν βρεθεί στο υπέδαφος), προχωράει με γρήγορους ρυθμούς τις εργασίες και όλα δείχνουν ότι αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Έτσι, ένα σχολείο που μέχρι τώρα στεγαζόταν σε λυόμενα θα βρει μια κατάλληλη στέγη για εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα ένα σχολικό κτίριο που είχε την δική του ιστορία για την Πάτρα και το οποίο είχε κατεδαφιστεί αφού είχε κριθεί σεισμόπληκτο, θα πάρει εκ νέου μορφή.

Στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα θυμίζουμε ότι στεγάζονται εκεί πλέον μόνο τα δύο γυμνάσια το 3ο και το 7ο, καθώς τα αντίστοιχα λύκεια είναι πια σε άλλα σχολικά κτίρια. Εκεί, στο συγκρότημα Τεμπονέρα, στεγάζεται επίσης και το Εσπερινό ΓΕΛ.

Αντίθετα με τα ευχάριστα νέα για την ανέγερση του σχολικού κτιρίου του 3ου Γυμνασίου που προχωρά, πρόβλημα έχει προκύψει, με την ανέγερση του 12ου Δημοτικού σχολείου, ακριβώς από πάνω, στην περιοχή της πλατείας Βουδ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύμβαση με τον ανάδοχο διαλύθηκε πλέον οριστικά, μετά την παύση των εργασιών που είχε προηγηθεί λόγω της ανεύρεσης αρχαιολογικών ευρημάτων. Το έργο θα επαναδημοπρατηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και έτσι μέχρι τότε η ολοκλήρωση του θα καθυστερήσει.