Τρίτο μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σχετικά με την χρηματοδοτούμενη έρευνα Horizon και σταθερά στις πρώτες θέσεις στις αξιολογήσεις όλων των ελληνικών δημόσιων Πανεπιστημίων, παραμένει το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Αυτό αναφέρει η ετήσια έκθεση που δημοσιοποίησε η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), στοιχεία της οποίας ανέφερε σε ανάρτηση του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας.

Συγκεκριμένα: «Η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) δημοσιοποίησε την ετήσια έκθεση 2021 για την ποιότητα της εκπαίδευσης (https://www.ethaae.gr/el/nea/anakoinoseis/325-2021). Αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο να δούμε μια σειρά απο επιδόσεις, χωρίς σε καμία περίπτωση να παραγνωρίζουμε τα άλλα θέματα που βάζει η έκθεση.

1)Αναφορικά με την χρηματοδοτούμενη έρευνα μέσω των προγραμμάτων HORIZON, το Πανεπιστήμιο Πατρών κατατάσσεται τρίτο μεταξύ όλων των Ελληνικών ΑΕΙ με 67,72 εκατ. €.

2)Αυξήσαμε κατά 2,5 εκατ. € την εξωτερική χρηματοδότηση και κατά 1 εκατ. € την δημόσια χρηματοδότηση

3)Το Πανεπιστήμιο μας είναι  πάντα σταθερά  στις αξιολογήσεις στις 6 πρώτες θέσεις μεταξύ όλων των Ελληνικών Δημόσιων Πανεπιστημίων.

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών διεξάγεται  υψηλής ποιότητας έρευνας, η οποία είναι αποτέλεσμα των  προσπαθειών όλου του προσωπικού του. Η δουλειά είναι Συλλογική!!!

Είμαστε Υπερήφανοι για αυτό! Ολοι Μαζί θα τα καταφέρουμε! Συνεχίζουμε!!!».