Σας έχει τύχει ποτέ να προσπαθείτε να σταθεροποιήσετε την στάση σας ενώ κάνετε yoga όταν ξαφνικά αισθάνεστε ένα κοφτερό πόνο στον έναν ή και στους δύο καρπούς σας; Εάν ναι, τότε δεν είστε οι μόνοι. «Ο πόνος στον καρπό κατά την διάρκεια της yoga είναι απίστευτα συνηθισμένος, ειδικά όταν ξεκινάτε» λέει ο Randi Sprintis, εκπαιδευτής yoga.

«Πολλές είναι οι στάσεις που επιβαρύνουν τους καρπούς, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πόνο ή ενόχληση σε οποιονδήποτε δεν χρησιμοποιεί συνήθως τους καρπούς σε άλλες ασκήσεις ή αθλήματα, όπως το τένις ή το γκολφ».

Προσθέτει ότι άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην ενόχληση θα μπορούσαν να είναι η έλλειψη ευελιξίας, η έλλειψη δύναμης και η κακή ευθυγράμμιση, όπως αναφέρει το vita.

Πώς θα σταματήσουν να πονούν οι καρποί σας

Μερικές χρήσιμες μέθοδοι, που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ολοκληρώσετε τα επόμενα μαθήματα yoga απρόσκοπτα, περιλαμβάνουν:
Κάντε stretching πριν την γυμναστική

Καθώς κάθεστε στο χαλάκι σας και περιμένετε να ξεκινήσει το μάθημα, μπορείτε να κάνετε μερικές διατάσεις για να ζεστάνετε τους καρπούς σας. Το να κάνετε ένα γρήγορο τέντωμα στους καρπούς σας πριν, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και στην πρόληψη τραυματισμών.

Για να το κάνετε, καθίστε σε επιτραπέζια θέση και τοποθετήστε τα χέρια σας ακριβώς κάτω από τους ώμους σας. Στη συνέχεια, περιστρέψτε απαλά τα χέρια σας μέχρι τα δάχτυλά σας να δείχνουν προς τα γόνατά σας.

Αφού κρατήσετε για πέντε αναπνοές, επιστρέψτε στην αρχική θέση.
Ελέγξτε την ευθυγράμμισή σας

Η σωστή ευθυγράμμιση των μερών του σώματός σας είναι κομβικής σημασίας και όχι μόνο για λόγους σωστής εκτέλεσης της άσκησης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σωστή ευθυγράμμιση «επιτρέπει στο σώμα να δημιουργήσει μια σταθερή βάση και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού».

Καθώς κάνετε στάσεις όπως η σανίδα, βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους σας. Εάν δεν έχετε ευθυγραμμιστεί σωστά, τότε μπορεί να έχετε ενόχληση.
Απλώστε τα δάχτυλά σας

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό το απλό hack είναι επίσης αποτελεσματικό. Το να απλώσετε τα δάχτυλά σας και να τα πιέζετε βοηθά στην σωστή κατανομή του βάρους σας.

Βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλα σας είναι απλωμένα ομοιόμορφα για να δημιουργήσετε μια σταθερή βάση, ώστε να μην ασκείτε υπερβολική πίεση στη βάση της παλάμης σας και έπειτα στον καρπό σας. Πιέστε το βάρος σας και στις τέσσερις γωνίες, ώστε να μην «βυθιστείτε» στον καρπό σας.