Με λιγότερα άρματα κατά μεγάλο βαθμό θα βγουν τα καρναβαλικά πληρώματα στις φετινές παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ο λόγος για αυτό έχει να κάνει με τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ και του γεγονότος ότι η πλειοψηφία των καρναβαλικών πληρωμάτων, δεν έχει έναν αντίστοιχο χώρο για τέτοιου είδους εργασίες.

Όπως διευκρινίζουν τα καρναβαλικά πληρώματα το να βρεθούν χώροι για την δημιουργία καρναβαλικών αρμάτων δεν είναι εύκολο και ούτε αυτό μπορεί να γίνει σε μία απλή αποθήκη ή σε ένα γκαράζ.

Χρειάζεται το κτίριο να έχει το ανάλογο ύψος ώστε να μπορέσει να χωρέσει ένα άρμα δύο και τριών μέτρων και όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς τέτοια κτίρια δεν υπάρχουν.

Ακόμα και στην περίπτωση εκείνη που ένα πλήρωμα είναι διατεθειμένο να νοικιάσει έναν τέτοιον χώρο, ειδικά για αυτή τη δουλειά. Άλλωστε, παρόμοιους χώρους δεν έχει κατορθώσει να βρει ο δήμος για να αντικαταστήσει το πρώην ΑΣΟ.

Η μόνη λύση είναι για να κάνουν τις εργασίες αυτές υπαίθρια, σε μία μεγάλη αυλή για παράδειγμα ή κάτι τέτοιο, αφήνοντας εκτεθειμένη την δουλειά τους στις καιρικές συνθήκες.

Δεν γίνονται όμως αυτά τα πράγματα. «Τα καρναβαλικά άρματα από πλευράς πληρωμάτων θα είναι λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά, αυτό είναι δεδομένο» τονίζει ο γνωστός καρναβαλιστής Δημήτρης Φάκαλος.

"Είναι η πρώτη φορά..."

«Είναι η πρώτη φορά μετά από δεκάδες καρναβάλια που δεν έχει δοθεί από τον δήμο ένας χώρος για να εργαστούν τα καρναβαλικά πληρώματα. Πριν από τον ΑΣΟ, είχαμε τον Λαδόπουλο.

Μας ζήτησαν να φύγουμε από τον ΑΣΟ, ένα χώρο που είχαν κερδίσει τα πληρώματα και οι καρναβαλιστές για την πόλη και παρά την υπόσχεση που μας είχε δώσει ο Καρναβαλικός Οργανισμός, δεν μας έχει παραχωρηθεί ένας άλλος χώρος».

Επιπλέον, σύμφωνα με τους καρναβαλιστές, το καρναβαλικό υλικό τους και όσα φύλαγαν στις πρώην Αποθήκες του ΑΣΟ, έχουν καταστραφεί αφού το υπόστεγο, έξω από το Καρναβαλικό Συνεργείο στο Πετρωτό που τους παραχώρησε ο δήμος, δεν ήταν αρκετό για να τα προστατεύσει.