Είναι πραγματική ή κερδοσκοπική η συνεχώς ανερχομένη αύξηση στις τιμές προϊόντων;; Όποια και αν είναι τα αίτια, το σίγουρον είναι ότι πρόκειται για υπερβολική ακρίβεια-εξοντωτικήν για τους πένητες Έλληνες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μ’ αυτήν την συμφοράν που τους βρήκε το φάσμα της πείνας!!!

Τα διεθνή πολυκαταστήματα αυξάνουν συνεχώς τις τιμές στα καταστήματά τους. Ερωτώ μετ’ επιτάσεως. Υπάρχει Υπουργείον να ελέγχει αυτήν την ακρίβειαν;; Και ποίοι λόγοι την προκαλούν άπαξ ή δις του μηνός;;Το Υπουργείον να ενημερώσει το καταναλωτικόν κοινόν αν υπάρχει ουσιώδης αιτία για τις φρενήρεις αυτές αυξήσεις. Συνήθως προβάλλουν ως αιτίαν την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και της ενεργείας. Τα προϊόντα αυξήθηκαν μεσούντος του Οκτωβρίου τ.έ. ότε εκείνην την περίοδον το πετρέλαιον είχε φτάσει στα 114 Ευρώ το βαρέλι. Σήμερα είναι στα 75!!! Έγινε μείωση των προϊόντων ενώ εμειώνετο η τιμή του πετρελαίου;; Όχι. Δεν έπρεπε να μειωθούν τρόφιμα και έξοδα παραγωγής αγροτικών πρώτων ειδών;; Σαράντα Ευρώ μειώθηκε το πετρέλαιον μέχρι σήμερα, αλλά τρόφιμα και προϊόντα αντιθέτως ανεβαίνουν στα ύψη!! Δεν είναι εξαπάτηση του κοινού αυτό;; Πόσον πρέπει να φθάσει το πετρέλαιον για να μειωθούν όλα αυτά έστω και κατά ΕΝΑ ΛΕΠΤΟΝ του Ευρώ;;; Δεν πρόκειται για κερδοσκοπικήν αύξηση; Και η τιμή του φυσικού αερίου μειώνεται. Τα πάντα αντιθέτως ανεβαίνουν!

Ανησυχούμεν πολύ για την αδιαφορίαν του Υπουργείου Αναπτύξεως και λοιπών Υπουργείων, αλλά και των τριακοσίων της Βουλής. Πόσοι βγήκαν να φωνάξουν εντόνως και συνεχώς ότι οι αυξήσεις τροφίμων είναι αδικαιολόγητες; Ελάχιστοι. Όλοι όμως σε ολίγες ημέρες θα αρχίσουν να μας ενημερώνουν για τις επικείμενες εκλογές και ότι πρέπει να τους προτιμήσομεν εκ νέου ώστε να καταπολεμήσουν την ακρίβειαν!! Αυτό λέγεται θράσος! Εγώ που πλήττομαι από την ακρίβειαν τι θα κάμω; Πως θα αντιμετωπίσω τους πάντα ψευδο- υποσχομένους υποψηφίους πολιτικούς;;;

Το άλλον εφεύρημα με το «καλάθι του Νοικοκυριού» ( Η σωστή έκφραση είναι καλάθι της Νοικοκυράς ή του Νοικοκύρη και όχι «Καλάθι του Νοικοκυριού». Πρόκειται για προσωποποίηση που εν προκειμένω δεν είναι εύστοχη. Η Νοικοκυρά θα πάει για ψώνια και όχι το Νοικοκυριόν), τι ρόλον παίζει;; Είπαν ότι θα διατηρήσουν σταθερές τις τιμές σε ορισμένα είδη τροφών στα πολυκαταστήματα για τις Εορτές των Χριστουγέννων που ανήρχοντο εκείνην την περίοδον στα 50 είδη και ήσαν υπέρ αρκετά για κάλυψη των αναγκών, αλλά σήμερα έφτασαν τα 833 και ίσως προστεθούν και άλλα!! Πρόκειται για τρόπον συγκρατήσεως των τιμών ή εύσχημον μέσον αυξήσεως της πωλήσεως αγαθών σε «τιμήν ευκαιρίας»;; Ποίον ισχύει; Η ακρίβεια τρέχει ραγδαίως. Πως θα συγκρατηθεί; Οι προεκλογικές υποσχέσεις θα δώσουν την λύση! Θα ακούσωμεν.

Εμείς θα ρίξωμεν τις τιμές. Γι’ αυτό πρέπει να μας ψηφίσετε.

Η πρόταση- αίτηση θα γίνει από όλους αδιακρίτως.

Το επιχείρημα είναι ορθόν; ΟΧΙ γιατί η ακρίβεια είναι κερδοσκοπικός στόχος των μεγαλεμπόρων και η αδυναμία των αβούλων της Ανένωτης Ευρώπης, που θέλησαν να επιβάλουν κυρώσεις στην Ρωσίαν, κατά προτροπήν των αμερικανών, είναι επαναλαμβάνω καταφανώς ασθενής έως ανύπαρκτη! Οι προτείναντες δεν έπαθαν τίποτε. Εμείς καταστρεφόμεθα! Και σαν να μη έφθαναν αυτά, τώρα ετοιμάζει εμπορικόν πόλεμον κατά της Ευρώπης!!

Θα ακούσομεν τους υποψηφίους να αναφέρουν ότι δεν θα επιτρέψουν κάτι ανάλογον στην αμερικήν; Αναμένομεν.