Στη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 28 και 59 ετών, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

Ειδικότερα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στο πλαίσιο εποχούμενης περιπολίας, εντόπισαν ύποπτο σκάφος, με δύο επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή “ΒΕΛΑ” Αιτωλοακαρνανίας και να προσεγγίζει εγκαταστάσεις υδατοκαλλιέργειας.

Κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω προέβησαν σε κλοπή ιχθύων από ιχθυοκλωβό της εν λόγω υδατοκαλλιέργειας.

Στη συνέχεια και ενώ το ανωτέρω σκάφος αποχώρησε από το σημείο, ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία, οι επιβαίνοντες του εν λόγω σκάφους, δεν ανταποκρίθηκαν στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε προειδοποιητική βολή σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη των δύο επιβαινόντων του, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 238 μ. διχτύων και ιχθύες του είδους “ΛΑΥΡΑΚΙ” συνολικού βάρους 165 κιλών Kg, όπως αναφέρει το agriniopress.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω πνευστή λέμβος, ενώ οι κατασχεμένοι ιχθύες πρόκειται να παραδοθούν στην ανωτέρω ιχθυοκαλλιέργεια.