Οι χειμερινές εκπτώσεις έχουν ξεκινήσει και τα μαγαζιά ελπίζουν σε αυτές, έτσι ώστε να υπάρξει μια συνέχεια της έστω και μικρής και μεμονωμένης τόνωσης που υπήρξε σε κάποιες φάσεις της εορταστικής περιόδου.

Οι εκπτώσεις κινούνται εντέλει σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο από το αναμενόμενο, με τους εμπόρους να δείχνουν με αυτόν τον τρόπο ότι έχουν αρκετό στοκ στις αποθήκες και στα ράφια τους, το οποίο και θέλουν να ξεφορτωθούν εν όψει της ανοιξιάτικης περιόδου που έρχεται.

Κυμαίνονται έτσι από 20% έως και 50%, ειδικότερα σε ορισμένα είδη ρουχισμού και υποδημάτων, με τις βιτρίνες των μαγαζιών να προσπαθούν να προσελκύσουν με αυτόν τον τρόπο τον κόσμο.

Μέχρι ώρας όμως η κίνηση είναι ελάχιστη, παρά τις καλές τιμές που υπάρχουν στην αγορά, φτάνοντας να χαρακτηριστεί έως και υποτονική από ορισμένους παράγοντες.

Φαίνεται ότι η έστω και η μικρή τόνωση της κίνησης που παρατηρήθηκε τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δύσκολα θα συνεχιστεί και την περίοδο των εκπτώσεων.

Χειρότερα από το '21

Άλλωστε, η αποτίμηση της εορταστικής περιόδου, για αρκετούς επαγγελματίες, δεν ήταν καλή. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων και αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Γιώργου Βαγενά που υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία των εμπορικών μαγαζιών κινήθηκε πιο χαμηλά από την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Πάντως, σε ότι αφορά τις χειμερινές εκπτώσεις τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά. «Αν η πρώτη εβδομάδα δεν είναι καλή που πάντοτε χαρακτηρίζεται από μια τόνωση της κίνησης, τότε ας μην περιμένουμε πολλά από τη συνέχεια» έλεγε χαρακτηριστικά γνωστός και με μεγάλη εμπειρία έμπορος της Πάτρας.