Στο πλαίσιο της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας, που υλοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, το κτιριακό συγκρότημα, όπου για δεκαετίες λειτουργούσε το 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Πάτρας, με απόφαση της Κυβέρνησης, παραδίδεται σε μεγαλοεπιχειρηματίες, ιδιώτες
επενδυτές.

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει ακόμα μια φορά την πλήρη αντίθεσή της. Από το 2017 που μεταφέρθηκαν οι κλινικές του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ζητούσαμε να ανακαινιστεί το συγκρότημα, να
εκσυγχρονιστούν οι υποδομές και να λειτουργήσει το Νοσοκομείο ως υγειονομική μονάδα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των αποστράτων και των οικογενειών τους, καθώς και των υπολοίπων ασθενών.
Το ζήτημα αυτό, έχει τεθεί απ’ την πλευρά της Δημοτικής αρχής προς την 6 η Υγειονομική Περιφέρεια. Επίσης, ήταν το αντικείμενο συνάντησης του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με τον Πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), η οποία πραγματοποιήθηκε τον Απρίλη του 2022.
Η Δημοτική Αρχή σταθερά, όλα αυτά τα χρόνια, αγωνίζεται ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, ενάντια στη συρρίκνωση και στο κλείσιμο Νοσοκομείων, όπως του Νοσημάτων Θώρακος που έκλεισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και στο κλείσιμο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, που επιχείρησε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή, μαζί με το λαό και τους υγειονομικούς, για ένα σύγχρονο Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας και την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο συγκεκριμένο τομέα.