“Ο πατέρας του 15χρονου με πήρε τηλέφωνο το πρωί, πήγα στο σπίτι τους και έκανα μαλάξεις στο παιδί” λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος του χωριού Λάλα Ηλείας, Νίκος Νικολακόπουλος, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό τις στιγμές αγωνίας που βίωσε η οικογένεια του έφηβου, ο οποίος έχασε ξαφνικά τη ζωή του, το πρωί της Δευτέρας.

“Ο πατέρας του παιδιού με πήρε τηλέφωνο το πρωί, γιατί είμαστε γείτονες. Πήγα στο σπίτι και το παιδί ήταν σε κώμα. Δεν είχε τις αισθήσεις του, δεν είχε τίποτα. Του έκανα κάποιες μαλάξεις και ίσα που έβγαλε λίγο αέρα. Το βλέπαμε που πέρναγε στην γειτονιά και φαινόταν μια χαρά”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.

Τα αδέρφια του ήταν εκείνα που βρήκαν τον αδικοχαμένο έφηβο στο κρεβάτι χωρίς τις αισθήσεις του, καθώς πήγαν να τον ξυπνήσουν για την πρώτη μέρα στο σχολείο. Ειδοποίησαν αμέσως τους γονείς τους, οι οποίοι με το που αντίκρισαν το παιδί τους σε αυτή την κατάσταση, “είχαν καλέσει ασθενοφόρο. Το παιδί το πήρα εγώ με το αυτοκίνητο, τον μετέφερα στη μισή διαδρομή και μετά το πήρε το ασθενοφόρο”.

Το ιατρικό ιστορικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί ήταν νεκρό, όταν το παρέλαβε το ΕΚΑΒ για να το μεταφέρει στο νοσοκομείο Πύργου. Έγινε όλη η διαδικασία της ανάνηψης, ενώ του έκαναν και ηλεκτροσόκ. Όταν έφτασε το παιδί στο νοσοκομείο, ακολουθήθηκε ξανά το πρωτόκολλο της ανάνηψης, αλλά παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γιατρών, το παιδί είχε καταλήξει.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι υπήρχε ιατρικό ιστορικό, καθώς ο άτυχος 15χρονος αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα, που επιδεινώθηκαν, πιθανώς από μία ίωση που περνούσε τις τελευταίες μέρες.

Η σορός του άτυχου αγοριού αναμένεται να μεταφερθεί στην Πάτρα, προκειμένου να υποβληθεί το πρωί της Τρίτης σε νεκροψία – νεκροτομή.

Οι γονείς του άτυχου ανήλικου ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία, και έχουν άλλα τρία παιδιά, που πλέον μαζί και με όλη τη τοπική κοινωνία του χωριού Λάλα βυθίστηκαν στο πένθος με τον ξαφνικό χαμό του 15χρονου.