Η ανακοίνωση:

Η Κυπριακή Παροικία της Ελλάδας είναι από σήμερα φτωχότερη, με την απώλεια του επίλεκτου μέλους της Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη, σε ηλικία 73 ετών, με καταγωγή από του Μόρφου.
Ταυτόχρονα η Κύπρος και η Ελλάδα χάνουν ένα σπουδαίο Έλληνα, Δάσκαλο, Συγγραφέα πολλών άρθρων και βιβλίων και Αναλυτή των εθνικών θεμάτων, ιδιαίτερα του κυπριακού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Ο Κυπριακός Ελληνισμός χάνει ένα μεγάλο μαχητή του αγώνα που διεξάγει για την εθνική του επιβίωση, την απελευθέρωση από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και τους εποίκους, για την προάσπιση και ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα χάνει ένα εμβληματικό Καθηγητή των Διεθνών Σχέσεων και του Διεθνούς Δικαίου, με εξειδίκευση στη διεθνή πολιτική, τη διαχείριση κρίσεων την εξωτερική πολιτική, ΜΜΕ και πολιτιστική διπλωματία.
Ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης πάλεψε με την επάρατη νόσο με γενναιότητα και αξιοπρέπεια, κρατώντας το χιούμορ και την αισιοδοξία του μέχρι την τελευταία στιγμή.
Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη ολόκληρης της Κυπριακής Παροικίας της Ελλάδας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε!

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Συλλούρης

Ο Γενικός Γραμματέας
Λευτέρης Κωνσταντινίδης