Μόνο οι λεπτομέρειες που όμως θέλουν τη δική τους προσοχή μένουν για την ολοκλήρωση του έργου της ανακαίνισης και συντήρησης του κτιρίου του Παλαιού Αρσακείου.

Το έργο που ήταν να έχει παραδοθεί εδώ και μια διετία τουλάχιστον, αλλά καθυστέρησε λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν και στον κατασκευαστικό χώρο από την πανδημία, είναι πλέον σχεδόν έτοιμο.

Απομένουν οι λεπτομέρειες, που όμως, στην περίπτωση ενός κτιρίου που θα πάρει τον ρόλο του δημαρχιακού μεγάρου, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα ξεχωριστό τοπωνύμιο για το ιστορικό κέντρο της Πάτρας που θα είναι σημείο αναφοράς για την αρχιτεκτονική του, ίσως κάνουν την διαφορά.

Οπότε το κτίριο αναμένεται να παραδοθεί μετά το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, με την διαμόρφωση των εσωτερικών του χώρων και κυρίως των δύο μεγάλων αιθουσών που θα φιλοξενούν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου (η μία) και η άλλη διάφορες εκδηλώσεις, συνεδρίες που θα γίνονται.

Επίσης, εκτός του κτιρίου θα πρέπει να διαμορφωθεί και αναλόγως ο προαύλιος χώρος που έχει σήμα κατατεθέν τους δύο πανύψηλους φοίνικες που υπάρχουν και ασφαλώς έχουν παραμείνει.

Από εκεί και μετά θα πρέπει να γίνει η μετεγκατάσταση των δημοτικών υπηρεσιών που θα στεγαστούν εκεί, κάτι που θα ξεκινήσει από τα τέλη της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού του 2023.

Όπως έχει πει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς το νέο δημαρχιακό μέγαρο δεν θα είναι απλά και μόνο ένα διοικητικό κτίριο, αλλά θα έχει και μια πολιτιστική ταυτότητα ως ξεχωριστό σημείο αναφοράς που θα φιλοξενεί συναυλίες και εκδηλώσεις. «Θα είναι το ωραιότερο δημαρχιακό μέγαρο της Ελλάδας» είχε πει χαρακτηριστικά.