Με μεγάλη επιτυχία έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στο Επίκεντρο+ η παράσταση Η Μέθοδος Γκρόνχολμ του  Jordi Galceran σε σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδου.

Η πρεμιέρα ήταν sold out και οι εκλεκτοί καλεσμένοι εξέφρασαν τα πιο θετικά τους σχόλια, τόσο για το έργο, όσο και για τη σκηνοθεσία της παράστασης που ανέλαβε η Αναστασία Κουμίδου, βραβευμένη με Κάρολο Κουν 2014, στη δεύτερη συνεργασία της με το θέατρο Επίκεντρο+. Οι συντελεστές της παράστασης δέχθηκαν συγχαρητήρια από το κοινό το οποίο έμεινε κατενθουσιασμένο από την ερμηνεία της νέας Δανάης Καραβαγγέλη, απόφοιτης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας αλλά και των υπολοίπων ηθοποιών Δημήτρη Χουρδούμη, Λαμπρινή Ζώτου και Γιώργου Επιτροπίδη. Μεταξύ των καλεσμένων διακρίναμε τον Αντιπεριφερειάρχη Τάκη Παπαδόπουλο με τη σύζυγό του, τον ποιητή Αντώνη Σκιαθά,  τον Επικεφαλής του Σπιράλ Πέτρο Ψωμά με τη σύζυγό του, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Τοπάλη Βαγγέλη Πολίτη-Στεργίου με τη σύζυγό του, τη δημοσιογράφο Κρίστυ Κουνινιώτη, τον Κώστα Μαλαμή, την Τατιάνα Λοβέρδου καθώς και άλλους ηθοποιούς, καλλιτέχνες δημοσιογράφους, και φίλους του Επικέντρου.

Με την παρουσία τους συνέχισαν να τιμούν τις επόμενες παραστάσεις, ξεχωριστές προσωπικότητες της Πάτρας, μεταξύ άλλων ο βραβευμένος συγγραφέας Κώστας Λογαράς, η καθηγήτρια Θεατρολόγος Γιάννα Ροϊλού, η εικαστικός Βασιλική Κασπίρη.

Η Μέθοδος Γκρόνχολμ είναι ένα πολυδιάστατο έργο με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, που βασίζεται στην θεωρία των παιγνίων και συνομιλεί με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Καταλανός συγγραφέας Jordi Galceran γράφει το έργο Η Μέθοδος Γκρόνχολμ μέσα από αυτό το πρίσμα: τέσσερα ανώτερα στελέχη είναι υποψήφιοι για την τελική συνέντευξη μιας υψηλά αμοιβόμενης διευθυντικής θέσης σε μία πολυεθνική εταιρεία. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι η συνέντευξη άρχισε πριν ακόμα μπουν στην αίθουσα. Οι τέσσερις τους πρέπει να ανταγωνιστούν μέσα από μία σειρά ψυχολογικών παιχνιδιών. Στα διαλείμματα νέες οδηγίες και κανόνες εντείνουν, σκληραίνουν, δυναμιτίζουν τα παιχνίδια του μυαλού (MindGames).

Αν θυμίζει κάτι από reality τηλεπαιχνίδι δεν είναι σύμπτωση. Κάθε νέο mindgame ανεβάζει τον πήχη της έντασης και κάθε καινούργιο αθώο αστείο αποκαλύπτει την γκροτέσκα αδηφάγα πραγματικότητα των πολυεθνικών.

Είναι στην ουσία ένα θέατρο μέσα στο θέατρο. Με αστραπιαίο ρυθμό εναλλάσσεται από κωμωδία, σε ψυχολογικό θρίλερ, σε ένα δραματικό έργο δωματίου, σε ένα ατέρμονο σαρκοφάγο παιχνίδι.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αναστασία Κουμίδου

Μετάφραση: Γιώργος Καραμίχος

Σκηνικά – Κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά

Μουσική: Διονύσης Μπάστας

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Μαυροκέφαλος a.k.a snow

Φωτογραφίες: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

Trailer: Karan Prasher

Ηχοληψία – κονσόλα φώτων: Νίκος Γιατράκος

Σχεδιασμός αφίσας: Φίλιππος Μποτώνης

Οργάνωση παραγωγής: Ίλια Ράγκου

Παραγωγή: Επίκεντρο+ 2023 

Παίζουν:

Δανάη Καραβαγγέλη

Δημήτρης Χουρδούμης

Λαμπρινή Ζώτου

Γιώργος Επιτροπίδης 

Ακούγεται η φωνή του Γεράσιμου Γεννατά

Χορηγοί παράστασης:

The Mark Κωσταντινίδης

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360Ο

House of Pets

Elegant

Aplopolis

Anastasia Sardelis

Επόμενες παραστάσεις:

Πέμπτη 12/1, Παρασκευή 13/1, Σάββατο 14/1 στις 21:30 & Κυριακή 22/1 στις 20:00

και έως 22 Ιανουαρίου 2023 (από Πέμπτη έως Κυριακή)

Τιμές Εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 10€ μειωμένο

Πληροφορίες-Κρατήσεις στο 2610 461050 & στο https://www.viva.gr/tickets/theater/i-methodos-gkronxolm/