Μετά από δέκα μήνες ακροαματικής διαδικασίας για τους μάρτυρες κατηγορίας αλλά και υπεράσπισης, ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη.

Αρχικά ο ηθοποιός ξεκίνησε να μιλάει καθισμένος σε καρέκλα, με την πρόεδρο να τον ρωτάει εάν είναι σε θέση να απολογηθεί και τον ίδιο να τονίζει: «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια. Είναι άδικο. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Με είπαν "μ@λ@κ@", με είπαν βιαστή. Δεν είμαι βιαστής».

«Είμαι χορτάτος από αγάπη, θαυμασμό, έρωτα -Είναι μεθοδευμένο σχέδιο»

Στη συνέχεια της απολογίας του ο Πέτρος Φιλιππίδης ανέφερε: «Είμαι χορτάτος από αγάπη θαυμασμό, έρωτα δεν έχω καμία ανάγκη να κάνω τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να το πω. Δεν είχα λόγο, κίνητρο, να κάνω κάτι τέτοιο».

Άλλοτε σε υψηλούς τόνους, άλλοτε με κλάματα, ο ηθοποιός εξέφρασε την πικρία του για όσα έχουν ειπωθεί σε βάρος του και έκανε λόγο για μεθοδευμένο σχέδιο σε βάρος του.

«Έχω συνεργαστεί με τόσο κόσμο. Δεν ακούστηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Τι να ακουστεί ότι είμαι οξύθυμος, απαιτητικός, τελειομανής; Αυτό που είδα σε αυτή την αίθουσα ανάμεσα στους δικηγόρους δεν γίνονται στο θέατρο. Αν έχω εκνευριστεί; Βεβαίως. Αν έχω τσακωθεί; Βεβαίως. Αν έχω παίξει ξύλο; Δεν έχω σας πληροφορώ. Πάντα ήθελα το καλύτερο για όλους. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί πρέπει να φύγουμε εμείς», πρόσθεσε.

«Έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού»

«Εκνευρίζονται όταν λέμε ότι είναι μεθοδευμένο και οργανωμένο. Αφού είναι. Αυτό που βλέπω εδώ είναι, ότι ούτε εδώ τους βγαίνει επί δέκα μήνες τώρα. Πως να τους βγει; Ήρθε η πρώτη καταγγέλλουσα και έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού, τον πρώτο τον ξέχασε, πως γίνεται αυτό να τον ξεχάσει;», είπε και συνέχισε να μιλά για τις καταγγελίες σε βάρος του.

Για την πρώτη καταγγέλλουσα ανέφερε ότι του τη σύστησε η μητέρα της που είναι ηθοποιός.

«Έγινε πιεστική, την απέφευγα -Είπα δε θέλω άσχετους στο θέατρο»

«Την θυμάμαι αμυδρά μέσα στο θέατρο να πηγαινοέρχεται…Όλα αυτά που λέγονται για γάμους, γνωριμίες εγώ τα ακούω για πρώτη φορά στη ζωή μου. Πιθανώς το ενδιαφέρον να παρεξηγήθηκε από πρώτη καταγγέλλουσα. Άρχισε να γίνεται πιεστική σε ό, τι αφορά τη σχέση μας. Μου ζήταγε να την σηκώνω στο μάθημα να κάνει κομμάτια. Εμένα δε μου άρεσε αυτό. Δεν ήθελα να εκτίθεμαι. Την απέφευγα όσο μπορούσα, μιλούσα με όλα τα παιδιά», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

«Μετά άρχισαν να αυξάνονται οι επισκέψεις στο θέατρο. Η συχνότητα ήταν άνευ προηγουμένου, σχεδόν κάθε ημέρα. Την έβλεπα πιο συχνά διότι εμφανιζόταν και σε μένα στο θέατρο πιο συχνά. Το καμαρίνι της μητέρας της είναι στο κάτω όροφο στο θέατρο Μουσούρη. Σε συναδέλφους απαντούσε με προκλητικότητα από όσων γνωρίζω. Εγώ από ευγένεια δεν έλεγα τίποτα. Όμως κάποια στιγμή διαμαρτυρήθηκα. Είπα δε θέλω άσχετους στο θέατρο. Μετά υπήρξε διακοπή λόγω ατυχήματος που είχα», τόνισε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Είμαι άπιστος, ναι. Βιαστής δεν είμαι»

Φανερά οργισμένος αναφέρθηκε σε ηθοποιούς που βρίσκονται απέναντί του μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις. Αναφέρθηκε ονομαστικά στην Μαριάννα Τουμασάτου, λέγοντας: «Είμαι άπιστος ναι. Βιαστής δεν είμαι. Είμαι νευρικός κλπ. Δεν έχω βρίσει ποτέ».

«Μας τελείωσαν κυρία πρόεδρε, δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γιο του, λέγοντας: «Ο γιός μου το καλοκαίρι δούλεψε γκαρσόνι και το έκανε και πολύ καλά μάλιστα. Είναι μέσα στους 10 καλύτερους νέους ηθοποιούς. Από αυτά που έβγαλε μου έστειλνε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι παραπάνω. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Ερχόμουν με χειροπέδες και οι μόνοι που νοιάζονταν για μένα, γιατί ήξεραν που πάω ήταν οι φρουροί στην κλούβα. Η φυλακή σου σταματάει το μυαλό, λιώνεις. Η γυναίκα αυτή που δεν της ήμουν πιστός ερχόταν στη φυλακή στη Τρίπολη για να μου φέρει αυτά τα 10 ευρώ του γιου μου. Μας τελείωσαν κυρία πρόεδρε, δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν…» είπε συγκινημένος ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Όσα αυτοκίνητα και να είχα εγώ δεν βίαζα, δεν τους βγαίνει…Ακούστηκε ότι είχα ένα αυτοκίνητο τόσο διαστημικό που δεν μπορούσε να βρει το πόμολο της πόρτας να ανοίξει... Έρχεται η κυρία Παπούλια και λέει αυτά που λέει. Μιλάγαμε για δουλειά μέχρι το 2019. Την ενδιέφερε πολύ η δουλειά που της είχα προτείνει, θα την σκηνοθετούσα», πρόσθεσε.

«Αυτό που έρχονται όλοι και σε όλους έχω δείξει τα γεννητικά μου όργανα; Θα μου πεις εδώ σε λένε βιαστή αυτό σε ενοχλεί; Όλα με ενοχλούν» τόνισε επίσης ο Πέτρος Φιλιππίδης.