Με το μεγαλύτερο χαμόγελο και αμέτρητη προσέλευση, με την πιο όμορφη - μέχρι τώρα - διοργάνωση και πρόσθετη αγάπη, ο 11ος Μύλος των Ξωτικών πέρασε στην ιστορία. Η τεράστια αποδοχή από όλη την ελληνική κοινωνία, αλλά και από πλήθος επισκεπτών από βαλκανικές χώρες αντικατοπτρίστηκε στο “Ευχαριστώ” του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου κατά την τελετή λήξης.

Το κρύο απόγευμα της Κυριακής 8 Ιανουαρίου 2023 η Αλίκη, ο Τρελοκαπελάς, η Κάμπια, τα ξωτικά, αποχαιρέτησαν τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες/τριες. Οπως το περιέγραψε ο κ. Παπαστεργίου, “τα Χριστούγεννα στη χώρα των θαυμάτων” ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση “στην πόλη των θαυμάτων”, εκεί, όπου η πίστη στα θαύματα, με τη σκληρή δουλειά, μετατράπηκε σε πράξη.
Μια πράξη με “χαρά, χαμόγελο, αισιοδοξία, φως”, με το “καλό μας πρόσωπο” ως τρικαλινή κοινωνία - μια πράξη  που, όπως με έμφαση τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων “δεν έχει ξαναγίνει”. Και όντως, ορισμένοι αριθμοί δείχνουν τα μεγέθη του Μύλου των Ξωτικών 2022-2023

- Μέσα σε μία μόνο ημέρα 550 λεωφορεία κατέφτασαν απ’ ευθείας στον Μύλο (δε συμπεριλμβάνονται όσα στάθμευσαν συνολικά στην πόλη των Τρικάλων)

- Τα περίπου 4.000 λεωφορεία στον Μύλο των Ξωτικών, αν μπουν σε σειρά, καλύπτουν μια απόσταση 72 χλμ. (λίγο περισσότερο από την απόσταση Τρίκαλα - Λάρισα)

  - Καταναλώθηκαν 10 τόνοι σοκολάτας, που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε 1.000.000 σοκολατάκια

- Καταναλώθηκαν 8 τόνοι ζαχαρωτά, που θα υψώνονταν σαν ένα αρκουδάκι ύψους 8 μέτρων

 - Ξοδεύτηκαν 14.000 Giga bytes (σε δεδομένα και σε free wifi)

- Τα βίντεο του Μύλου είχαν 1.450.000 προβολές

- Η απήχηση στα social media έφτασε τις 3.820.000 αλληλεπιδράσεις

Οσο για τον αριθμό των επισκέψεων; Οπως το είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ, Γιάννης Κωτούλας “όταν ξεπεράσαμε τις 1.475.354 που είχαμε το 2019, σταματήσαμε να μετράμε”!

Πέρα από όλα αυτά όμως, ο Δήμαρχος Τρικκαίων απηύθυνε ένα μεγάλο “ευχαριστώ”,  σε κάθε τρικαλινό και τρικαλινή και σε κάθε έναν και κάθε μία χωριστά τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και τις βαλκανικές χώρες, στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννη Κωτούλα και Οδυσσέα Ράπτη, σε όλη την οργανωτική ομάδα που σχεδίασε και έστησε τη φετινή διοργάνωση (τεχνικό τμήμα, χορογραφίες, σκηνικό κ.α.), στην ομάδα προβολής και δημιουργίας βίντεο, σε όλο το προσωπικό κάθε ειδικότητας (εργάτες, τεχνική, ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί, παρκαδόροι, μέλη της γραμματείας, εκφωνητές, υποστήριξη, υποδοχή, εργαζόμενοι/ες στην καθαριότητα), στους επιχειρηματίες και τους χορηγούς που επένδυσαν στον Μύλο, στους γείτονες (αφού ο Μύλος διεξάγεται σε κατοικημένη περιοχή), στις υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων (όπως  στους τομείς του Πρασίνου, της Καθαριότητας, στις τεχνικές ειδικότητες), στη Δημοτική Αστυνομία Τρικκαίων, στην Ελληνική Αστυνομία - Δ/νση Αστυνομίας Τρικάλων, στην Τροχαία Τρικάλων, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, στο ΕΚΑΒ Τρικάλων, στους Δήμους Πύλης και Λίμνης Πλαστήρα, στα τοπικά ΜΜΕ, .
Παρόμοιες ευχαριστίες και ειδικές αναφορές πραγματοποίησαν τα στελέχη της e-trikala. Και πριν η τελετή λήξης φιλοξενήσει την εντυπωσιακή εμφάνιση της Τάμτα, τα άκρως φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, τα φαναράκια από τον χώρο του πάρκου... το ραντεβού για τον 12ο Μύλο των Ξωτικών, ανανεώθηκε για την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023!