Στο παιδικό καρναβάλι εστιάζεται για την ώρα ο κύριος όγκος της εργασίας στα ραφτάδικα και στις μοδίστρες της Πάτρας που φέτος ξαναπιάνουν δουλειά, με τις παρελάσεις να επιστρέφουν ύστερα από τρία χρόνια περιοριστικών μέτρων στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με την Χαρά Κόντου που έχει μια από τις πιο γνωστές βιοτεχνίες στολών στην Πάτρα, ήδη οι παραγγελίες για την παρέλαση του παιδικού καρναβαλιού, έχουν ξεκινήσει και το επόμενο διάστημα αναμένεται να κορυφωθούν.

«Υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για το παιδικό καρναβάλι με αρκετά σχολεία να έχουν ξεκινήσει τις παραγγελίες τους για την ετοιμασία των καρναβαλικών στολών με τις οποίες πρόκειται να ντυθούν τα παιδιά.

Για την ώρα ο κύριος όγκος της δουλειάς μας εστιάζεται στο καρναβάλι των μικρών. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2020 η μοναδική παρέλαση που έγινε κατά τη διάρκεια του Πατρινού Καρναβαλιού ήταν αυτή των μικρών, οπότε τα σχολεία θα χρειαστούν νέες στολές για να παρελάσουν φέτος.

Η παρέλαση των παιδιών είναι η κορύφωση του Καρναβαλιού των μικρών και προηγείται κατά μία εβδομάδα των δυο μεγάλων παρελάσεων του τελευταίου Σαββατοκύριακου. Τα τελευταία χρόνια ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, αναδεικνύοντας με τα χρώματα και τη ζωντάνια των παιδιών την όλη διοργάνωση.   

Σε ότι αφορά το καρναβάλι των μεγάλων υπάρχει ένα ενδιαφέρον από ορισμένα πληρώματα για νέες στολές ή κάποια επιπλέον στολή στις παλιές του 2020, όμως, το πράγμα είναι ακόμα στην αρχή του. «Έχουμε ήδη κάποιες παραγγελίες από πληρώματα για τις παρελάσεις των μεγάλων, όμως, ακόμα δεν είμαστε σε θέση να πούμε τα περισσότερα από αυτά βγάλουν νέες στολές ή μείνουν με τις ίδιες.

Θα φανεί στην πορεία» τονίζει η ίδια και συμπληρώνει λέγοντας: «Είναι γεγονός πάντως ότι ύστερα από δύο χρόνια εγκλεισμών και μέτρων υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον του κόσμου και μία δίψα για να καρναβαλιστεί. Το κλίμα είναι θετικό και ελπίζω όλα να πάνε καλά».