Το Έλος της Αγυιάς είναι το νέο must των εξορμήσεων που κάνουν οι πατρινοί για βόλτα και αναψυχή έξω από την κεντρική αστική ζώνη της Πάτρας. 

Εκεί που πριν από μερικά χρόνια υπήρχε το Νότιο Πάρκο το οποίο συγκέντρωνε κάθε απόγευμα εκατοντάδες πατρινούς, πλέον είναι το Έλος της Αγυιάς που αποτελεί το μέρος που ελκύει κόσμο για αναψυχή, για τρέξιμο, για γυμναστική, για βόλτα στην θάλασσα. 

Κι έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με το Νότιο Πάρκο. Υπάρχει η ξύλινη πεζογέφυρα, τα κιόσκια, τα παρατηρητήρια που δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη πέρα από την αναψυχή και την άθληση του να μάθει ενδιαφέροντα πράγματα για το Έλος και την ζωή που υπάρχει σε αυτόν τον μέχρι τώρα άγνωστο κόσμο. 

Σημειώνουμε ότι η όλη περιοχή συγκέντρωνε έτσι και αλλιώς αρκετό κόσμο που πήγαινε για τρέξιμο και βόλτα. Ποτέ όμως δεν αποτελούσε το κεντρικό ορμητήριο για βόλτα και αναψυχή, καθώς ουδέποτε έχει αξιοποιηθεί και κατά συνέπεια δεν είχαν φανεί οι μεγάλες δυνατότητες που έχει. 

Αν λοιπόν η δημοτική αρχή έψαχνε το ιδανικό αντί - Νότιο Πάρκο που είχε προβάλει στις εκλογές του 2019 - γιατί μη ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο - το βρήκε στάνταρ στο έργο της ανάπλασης του Έλους της Αγυιάς για τις εκλογές του 2023. 

Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν οι πατρινοί πλέον αρκούνται σε λιβάδια, πάρκα και βοσκοτόπια, έστω και αναπλασμένα ή ζητούν κάτι παραπάνω από το να πηγαίνουν βόλτες και να τρέχουν δίπλα στη θάλασσα. 

Οι φωτογραφίες είναι του Σάββα Τζάκη και είναι μόνο λίγες από τις δεκάδες που έχουν ανέβει αυτές τις μέρες στα social media.