Ένα σωστό πρωινό γεύμα αποτελεί το απαραίτητο «καύσιμο» για τον οργανισμό σας ώστε να ανταποκριθεί στην πρωινή προπόνηση. Αδιαμφισβήτητα, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του «fitness παζλ» που πιθανόν δεν είστε σε θέση να «λύσετε» με το που χτυπήσει το ξυπνητήρι.

Ευτυχώς, το να καταναλώσετε όλα όσα χρειάζονται για να αποδώσετε στην προπόνησή σας, δεν χρειάζεται να προϋποθέτει μια χρονοβόρα ή περίπλοκη διαδικασία. Υπάρχουν πολλοί απλοί, οικονομικοί και γρήγοροι τρόποι για να βάλετε κάτι στο στομάχι σας που πραγματικά να σας προσφέρει και όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που έχετε ανάγκη, όπως αναφέρει το vita.

Εύκολα και γρήγορα πρωινά που αξίζει να δοκιμάσετε πριν την προπόνηση

Δημητριακά

Εάν ένα μεγάλο μπολ με δημητριακά σας φαίνεται πολύ, μπορείτε να καταναλώσετε μια χούφτα από τις αγαπημένες σας νιφάδες μούσλι ή γκρανόλα. Μια μικρή μερίδα συστατικών όπως η βρώμη, οι νιφάδες καλαμποκιού ή σιταριού, τα αποξηραμένα φρούτα, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι μπορούν να σας παρέχουν αρκετούς υδατάνθρακες και φυτικές ίνες ώστε να είστε ακμαίοι κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.

Μπανάνα

Το απόλυτο πρωινό για όποιον επιθυμεί κάτι ελαφρύ για το στομάχι. Αν επιθυμείτε, συνδυάστε τη μπανάνα με μια κουταλιά φυστικοβούτυρο ή λίγα αμύγδαλα για περισσότερη ενέργεια.

Τοστ με μαρμελάδα

Ένα πρωινό εύκολο να χωνευτεί μα και να προετοιμαστεί είναι μια φέτα ψωμί του τοστ με μαρμελάδα. Για να χορτάσετε περισσότερο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο βούτυρο ξηρών καρπών.

Smoothies φρούτων

Τα smoothies είναι ιδανικά πριν από την προπόνηση γιατί είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε να κάνετε το smoothie σας περισσότερο ή λιγότερο χορταστικό ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μόνο φρούτα και γάλα για ένα ελαφρύ πρωινό ή γιαούρτι, βούτυρο ξηρών καρπών ή/και σκόνη πρωτεΐνης για να αισθανθείτε πιο χορτάτοι.

Γιαούρτι

Το νόστιμο γιαούρτι είναι ένας ακόμη εύκολος τρόπος για να χαρίσετε στο σώμα σας την απαραίτητη ενέργεια πριν την προπόνηση. Μπορείτε να προσθέσετε μέλι ή μαρμελάδα για λίγη επιπλέον ενέργεια, μια χούφτα γκρανόλα ή μπανάνα κομμένη σε φέτες. Εάν το πλήρες γιαούρτι σας πέφτει «βαρύ», δοκιμάστε ένα γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά και χωρίς λακτόζη.

Πλιγούρι βρώμης με γάλα

Αυτός ο κλασικός συνδυασμός είναι γεμάτος με υδατάνθρακες και πρωτεΐνη. Εάν δεν καταναλώνετε γαλακτοκομικά, επιλέξτε γάλα σόγιας ή μπιζελιού για επιπλέον πρωτεΐνη.

Αυγό και σταφύλια

Τα βραστά αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Συνοδεύστε το αυγό με φρούτα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη όπως τα σταφύλια, ένα νεκταρίνι ή μια μπανάνα εάν νιώθετε πιο πεινασμένοι.

Γλυκοπατάτα

Η γλυκοπατάτα περιέχει δύο από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την άσκηση: υδατάνθρακες και κάλιο. Εάν είστε του «γλυκού», συνδυάστε τη με λίγο βούτυρο αμυγδάλου και κανέλα. Εάν πάλι όχι, λίγο τυρί κρέμα θα ήταν ένας εξίσου νόστιμος συνδυασμός.

«Μίνι» τορτίγια

Οι φέτες άπαχου κρέατος, όπως για παράδειγμα η γαλοπούλα, είναι άλλη μία πηγή πρωτεΐνης. Τυλίξτε τες σε μια μικρή τορτίγια κι αν έχετε διάθεση και χρόνο να χωνέψετε, προσθέστε και μια φέτα τυρί.