Πιο ψηλά από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αναμένεται να κινηθούν οι κρατήσεις στα καταλύματα και η επισκεψιμότητα στα Καλάβρυτα, το τριήμερο των Θεοφανείων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνο Δαφαλιά το ενδιαφέρον για το τριήμερο των Θεοφανείων είναι ακόμα μεγαλύτερο από τους εκδρομείς και αυτό φαίνεται μέσα από τις κρατήσεις.

«Τα Θεοφάνεια είναι παραδοσιακά μια γιορτή που τα Καλάβρυτα έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα και όπως φαίνεται αυτό θα γίνει και φέτος. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο,  το ποσοστό της πληρότητας σε πολύ υψηλό επίπεδο και αν δεν υπάρξουν κάποιες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, το τριήμερο αυτό θα είναι αρκετά δυναμικό για τα Καλάβρυτα».

Σε ότι αφορά την Πρωτοχρονιά η πληρότητα ήταν μεγάλη όμως κάποιες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής δεν καλύφτηκαν. «Η έξαρση των ιώσεων μας έφεραν κάποιες ακυρώσεις την Πρωτοχρονιά, όμως, σε γενικές γραμμές πήγαμε αρκετά καλά.

Αρκετός κόσμος έκανε Πρωτοχρονιά στα Καλάβρυτα, ενώ κινήθηκε και η αγορά ικανοποιητικά αφού ειδικά ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, αλλά και την επομένη ανέβηκαν πολλοί για εκδρομείς για μια βόλτα».

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της εορταστικής περιόδου που φτάνει στο τέλος της ο κ. Δαφαλιάς τονίζει: «Πήγαν αρκετά καλά τα πράγματα στις γιορτές, όχι όμως τόσο καλά όπως πέρυσι. Σε σύγκριση με πέρυσι φέτος είχαμε πτώση που προφανώς οφείλεται στην έλλειψη χιονιού και γενικότερα στις οικονομικές συνθήκες».

Ζημιά στην αγορά από την έλλειψη χιονιού στο Χιονοδρομικό

Η έλλειψη χιονιού και μη κανονική λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων είναι όμως ένα ζήτημα που σύμφωνα με τον κ. Δαφαλιά έχει ήδη σημειώσει μια σημαντική ζημιά στην αγορά και η οποία θα γίνει ακόμα πιο αισθητή αν δεν χιονίσει μετά τις 8 Ιανουαρίου, όταν δηλαδή η εορταστική περίοδος έχει τελειώσει.

«Όπως και να το κάνουμε το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι ένα κομβικό σημείο για τον τουρισμό των Καλαβρύτων και την αγορά. Από αυτό περιμένουν πολλές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα χειμερινά αθλήματα για να ζήσουν και σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο σε όλο το κομμάτι της επισκεψιμότητας.

Είναι μία απώλεια που οι πίστες δεν λειτουργούν. Ελπίζουμε να γίνει αυτό άμεσα, έστω και μετά τις γιορτές, αφού ήδη με βάση τις κρατήσεις που έχουμε στην διάθεση μας, το ενδιαφέρον είναι χαμηλό. Αν ανοίξει κανονικά το Χιονοδρομικό υπάρχει ελπίδα, διαφορετικά υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη συνέχεια της χειμερινής σεζόν».