Συγκρατημένη χαρακτήρισε τη κίνηση των γιορτών στα εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Max Fm.

O κ. Ζαφειρόπουλος τόνισε ότι πράγματι η εμπορική κίνηση στα μαγαζιά της Πάτρας ήταν πιο ανεβασμένη σε σύγκριση με άλλες περιόδους, όμως, η κίνηση αυτή δεν ήταν αρκετή για να δώσει την ανάσα αυτή που ζητούσε η αγορά.

Από εκεί και πέρα το θέμα για τα εμπορικά μαγαζιά είναι το νέο έτος που είναι μπροστά μας και το οποίο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο τόσο για το εμπόριο, όσο και γενικότερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι υποχρεώσεις που έχουν τα μαγαζιά είναι τεράστιες, οι οφειλές σε Εφορία και σε ΕΦΚΑ τρέχουν , τα ενοίκια ανεβαίνουν και η ενέργεια έχει αφήσει πίσω της ένα χρέος για τις περισσότερες επιχειρήσεις που πληρώνουν πλέον σε δόσεις με βάση τους διακανονισμούς που έχουν διευθετήσει.

Μπροστά σε όλα αυτά η επόμενη ελπίδα του εμπορικού κόσμου για την ανάκαμψη στην αγορά είναι οι εκπτώσεις που ξεκινούν στις 9 Ιανουαρίου. Τα εμπορικά μαγαζιά ετοιμάζουν από τώρα τις προσφορές τους και τις βιτρίνες τους, προχωρώντας σε μείωση των τιμών τους που αναμένεται είναι έως και στο 25% με 30% κατά μέσο όρο