Δεν ήταν λίγοι αυτοί που προσπάθησαν να δοκιμάσουν την τύχη τους την εορταστική περίοδο, παίζοντας στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ τυχερά παιχνίδια, Λόττο, Τζόκερ και ΚΙΝΟ.

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες τα πρακτορεία έχουν μία μεγαλύτερη κίνηση σε σύγκριση με άλλες περιόδους αφού όσοι κυνηγούν την τύχη τους, παίζουν είτε πιο πολλές φορές, είτε ρισκάρουν με μεγαλύτερα ποσά.

Εκείνο όμως που έχει πάντα την μεγαλύτερη ζήτηση αυτές τις μέρες είναι το λαχείο που αποτελεί για πολλούς ένα είδους εθίμου η αγορά του και το αγοράζουν συνήθως κατά πεντάδες ή και δεκάδες ακόμα, έτσι για το καλό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωτοχρονιάτικο λαχείο το κρατικό είχε τόσο μεγάλη ζήτηση που τις τελευταίες δύο μέρες πριν από την κλήρωση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δεν μπορούσε εύκολα να το βρει κάποιος, φτάνοντας στο σημείο να έχει εξαντληθεί.

Πέρα όμως από το πρωτοχρονιάτικο λαχείο αρκετά καλά πήγε φέτος η έκδοση του χριστουγεννιάτικου λαϊκού λαχείου, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, με τον κόσμο να το αγοράζει, ελπίζοντας ότι θα είναι ο τυχερός ή έστω θα βρίσκεται στην λίστα με τους κερδισμένους.