H Πάτρα αποχαιρέτησε το 2022 και «προϋπάντησε» το 2023 το πρωί του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου με…τρίγωνα και κάλαντα μέσα από μία μουσική παράσταση η οποία πραγματοποιήθηκε στη κατάμεστη από κόσμο πλατεία Γεωργίου.
Από τις 11.30 το πρωί και για περισσότερο από δύο ώρες στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» και στο πλαίσιο της ενότητας του Πολιτιστικού Οργανισμού «Χριστούγεννα είναι…», ξετυλίχθηκε ένα γιορτινό μουσικό «κουβάρι» συνοδεία χορευτών με τη μουσική, το τραγούδι και την κίνηση να συναντούν το πνεύμα των ημερών.
Η «ΙΟΝΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ» παρουσίασε παραδοσιακά κάλαντα, τραγούδια και μουσικές από την Ελλάδα και τον κόσμο, για μικρά και μεγάλα παιδιά. Ακούστηκαν κάλαντα και τραγούδια όπως ο «Μικρός Τυμπανιστής», «Τα χιόνια στο καμπαναριό», «Τρίγωνα Κάλαντα», το «feliz navidad», «Όμορφη ζωή», «Το μαγικό βουνό», «Το βαλς των χαμένων ονείρων», το «padam padam», το «felicita», το «Μια πόλη μαγική», το «μιρελα» , «tu vuo fa l americano»,«the boots,mambo italiano», «que vendra», και το «con te partiro».
Την εκδήλωση παρακολούθησε και προλόγισε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο αντιδήμαρχος διοίκησης – οικονομικών Διονύσης Πλέσσας, η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ «ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών στην οδό Μαιζώνος οι διήμερες δράσεις για παιδιά με τίτλο «Πρωτοχρονιάτικες Ιστορίες».
Για τις ανάγκες της δράσης το παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης μετατράπηκε σε «παραμυθούπολη. Τα παιδιά ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο των χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και δημιούργησαν χριστουγεννιάτικα παιχνίδια ενώ η μπάντα του δήμου παιάνισε τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς.