"Είναι η καλύτερη εορταστική περίοδος των τελευταίων ετών, ξεπεράσαμε και το 2019". 

Αυτό δεν είναι μια διαπίστωση από κάποιον συγκεκριμένο επιχειρηματία της εστίασης ή της νυχτερινής διασκέδασης.

Αποτελεί κοινή πεποίθηση όλων σχεδόν των επαγγελματιών της Πάτρας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αναψυχής και θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι τελικό συμπέρασμα αφού έχουμε φτάσει πλέον στο τέλος της εορταστικής περιόδου.

Όλα κύλησαν περίφημα για την εστίαση και την διασκέδαση. Στα ρεβεγιόν της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς επικράτησε ένας χαμός, με βροχή από κρατήσεις, ενώ το ίδιο έγινε και στα νυχτερινά κέντρα, στα μπουζούκια, στα μπαρ και στα clubs.

Οι καλές μέρες που έκανε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου βοήθησε στο να κινηθούν αρκετά καλά και τα εστιατόρια που δούλεψαν όχι μόνο τις βραδινές ώρες, αλλά και τις μεσημεριανές, με τον κόσμο να βγαίνει έξω σε πλατείες και σε πεζόδρομους.

Δεν ξέρουμε το πώς θα εξελιχθεί η χρονιά, αλλά το σίγουρο είναι το 2022 έφυγε αρκετά ικανοποιητικά για την εστίαση και τα μαγαζιά του κλάδου και το 2023 μπαίνει παρά τις δύσκολες συγκυρίες με καλούς οιωνούς.

Μετά από δύο χρόνια σχεδόν ο κλάδος πλέον έχει επιστρέψει σε μία κανονικότητα και ο κόσμος έδειξε στις φετινές γιορτές ότι έχει ανάγκη να διασκεδάσει και να περάσει καλά και ότι αυτό δεν μπορεί να θεωρείται πολυτέλεια. Είναι ανάγκη.