Μια νέα τροπή όσον αφορά την υπόθεση με τον άνδρα στη Λάρισα που προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί την Πέμπτη (29/12), πριν το Santa Run, δίνει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο άνδρας που απειλούσε ότι θα έβαζε φωτιά στον εαυτό του στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ισχυριζόμενος ότι δεν του επιτρέπεται να δει το παιδί του, είχε προσπαθήσει λίγο νωρίτερα να κάψει την πρώην σύζυγο του, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης (29/12), στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης της πόλης, ένας αλλοδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, κατά το χρόνο που αλλοδαπή (η πρώην σύζυγός του) στάθμευε το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό της σε πιλοτή πολυκατοικίας όπου διαμένει, ο δράστης, ενεργώντας αιφνιδιαστικά, περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό την παθούσα και το εσωτερικό του αυτοκινήτου της, επιχειρώντας να προκαλέσει ανάφλεξη με αναπτήρα που κρατούσε.

Ο άνδρας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πράξη του, καθότι επενέβη συγγενικό της πρόσωπο που βρισκόταν στο σημείο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa, αυτός που κατάφερε να αποτρέψει το κακό, ήταν ο γιός του.

Στη συνέχεια, ο δράστης μετέβη σε πλατεία της πόλης, όπου -αφού περιέλουσε τον εαυτό του με εύφλεκτο υγρό- απειλούσε ενώπιον των περαστικών να αυτοπυρποληθεί.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις αναπτήρες, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δοχεία με βενζίνη και μια βαριοπούλα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της πόλης.