Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα ευχηθεί στους προέδρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν, ούτε και στον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, για την Πρωτοχρονιά, ανακοίνωσε προ ημερών το Κρεμλίνο, λόγω των κρίσεων στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση μετά την εισβολή και το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

«Αυτοί οι ομόλογοι δεν μας στέλνουν ευχές. Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε καμία επαφή μαζί τους. Και δεδομένων των μη φιλικών ενεργειών στις οποίες προβαίνουν συνεχώς, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα τους ευχηθεί για την Πρωτοχρονιά», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πάντως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη στείλει τις ευχές του για το 2023 σε αρκετούς ηγέτες που είναι φιλικά προσκείμενοι στο Κρεμλίνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική προεδρία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε ευχές για καλή χρονιά κυρίως στους προέδρους της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, όπως και στον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους έστειλε επίσης ευχές για την Πρωτοχρονιά και σε δύο δυτικούς πρώην ηγέτες, τον Ιταλό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Γερμανό Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ