Οργανωμένο και συντονισμένο σχέδιο ετοιμάζει ο ΣΚΕΑΝΑ για το Πατρινό Καρναβάλι 2023, έχοντας σαν στόχο να βάλει στο μέγιστο δυνατόν βαθμό τους επισκέπτες που θα έρθουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα στα μαγαζιά του κλάδου και των μελών του.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Το σχέδιο θα έχει την μορφή προτάσεων και ο καταρτισμός του είναι σε εξέλιξη. Οι προτάσεις αυτές δεν θα έχουν να κάνουν τόσο με τους φορείς, αλλά θα σχετίζονται με τα μέλη του και ένα πλαίσιο το οποίο θα προτείνει ο σύλλογος να εφαρμοστεί από τους επαγγελματίες, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο βασικός στόχος.

Στόχος είναι όλοι αυτοί οι επισκέπτες που έρχονται στην Πάτρα, σε ένα καρναβάλι που αναμένεται να βουλιάξει από τον κόσμο, μετά από την πανδημία, να μπουν στα μαγαζιά της εστίασης, να κάτσουν να φάνε σε ένα εστιατόριο ή σε μία ταβέρνα, να πιουν ένα ποτό στα μπαράκια και στα καφέ της Πάτρας και να βγουν στη συνέχεια για να διασκεδάσουν σε ένα από τα νυχτερινά κέντρα ή τα clubs της πόλης.

Με λίγα λόγια να μην σημειωθεί ή τέλος πάντων να μειωθεί το φαινόμενο του συνωστισμού στους δρόμους του κέντρου της Πάτρας, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, της πλατείας Γεωργίου και να σταματήσει αυτή η εικόνα που πλέον έχει γίνει ρουτίνα για τα καρναβάλια, με δεκάδες νεαρούς να κάθονται στα παγκάκια, στα σκαλιά και στις πλατείες και να διασκεδάζουν με ένα κουτάκι μπύρα στο χέρι ή μια μαυροδάφνη.

Είναι μια αποστολή δύσκολη για τον κλάδο της εστίασης και για τον ΣΚΕΑΝΑ, αλλά μόνο έτσι τα μαγαζιά θα μπορέσουν να πάρουν στην κίνηση τους το τελευταίο τριήμερο ένα ανάλογο ποσοστό του όγκου της επισκεψιμότητας εκείνων των ημερών στην Πάτρα.

Κι όλα αυτά ενώ είναι πλέον γνωστό και φάνηκε από την κίνηση στα μαγαζιά και στα ρεβεγιόν που έγιναν, ότι η φετινή εορταστική περίοδος ήταν ότι καλύτερο έχει ζήσει ο κλάδος σε γιορτές τα τελευταία πέντε χρόνια, ίσως και παραπάνω.