Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων τόσο στην Πάτρα, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, μετά το ράλι ανόδου που είχαν σημειώσει τους περασμένους μήνες όταν τόσο η αμόλυβδη, όσο και η diesel, είχαν ξεπεράσει την τιμή των 2 ευρώ.

Πλέον η αμόλυβδη στην Πάτρα, αλλά και σε άλλα μέρη της επικράτειας δίνεται στην τιμή του 1,80 με 1,85 ευρώ το λίτρο, ενώ η τιμή του πετρελαίου κίνησης κυμαίνεται από το 1,67 έως 1,75 ευρώ το λίτρο.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η πτώση που έχει γνωρίσει το τελευταίο διάστημα το πετρέλαιο θέρμανσης που πλέον δίνεται στην τιμή του 1,12 με 1,14 ευρώ το λίτρο, με την διαφορά της αρχικής του τιμής τον περασμένο Οκτώβριο να ξεπερνάει τα 40 με 50 λεπτά. 

Μεγάλες επίσης είναι οι διαφορές, σε σύγκριση με τους περασμένους μήνες, στην αμόλυβδη, αλλά και στην ντίζελ, γεγονός που όπως φάνηκε στο διάστημα μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έδωσε ώθηση στις μετακινήσεις, με αρκετό κόσμο να ταξιδεύει, ενισχύοντας τους τουριστικούς χειμερινούς προορισμούς και γενικότερα τις κατά τόπου αγορές.

Πάντως, στο πετρέλαιο θέρμανσης η πτώση της τιμής του δεν συνοδεύτηκε με την πτώση της θερμοκρασίας, κάτι που δεν βοήθησε στην κίνηση στην αγορά του συγκεκριμένου καυσίμου, με αποτέλεσμα να υπάρχει μείωση της ζήτησης του σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ο καιρός θα χαλάσει μετά το πρώτο πενθήμερο του Ιανουαρίου, ενώ με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών και των οικονομολόγων οι τιμές αυτές σε όλα τα καύσιμα δεν θα κρατήσουν και τόσο.

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους έρχονται νέες ανατιμήσεις στην ενέργεια και ειδικότερα στη βενζίνη και στο πετρέλαιο.