Στο μήνυμά του ενόψει του νέου έτους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει:

«Αφήνουμε πίσω έναν χρόνο με πολλές δυσκολίες, στον οποίο η υγειονομική επιφυλακή συνεχίστηκε ενώ και νέα βαριά σύννεφα για την ειρήνη και την ευημερία των λαών και των πολιτών εμφανίστηκαν στον ορίζοντα.

Ήταν όμως και ένας χρόνος που γέννησε ελπίδες. Που έδειξε πως η προσπάθεια, όταν είναι οργανωμένη και στοχευμένη, φέρνει αποτέλεσμα.

Ο τόπος μας, η Δυτική Ελλάδα, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, δεν είναι πια ο «φτωχός συγγενής» του παρελθόντος. Η ανεργία μειώθηκε στα προ οικονομικής κρίσης επίπεδα. Οι επενδύσεις πολλαπλασιάζονται. Προβλήματα του χθες, λύνονται ένα – ένα. Νέα έργα μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης και νέες προοπτικές ανοίγονται μπροστά μας. Και όσο περισσότερο αναδεικνύονται οι πραγματικές δυνάμεις του τόπου μας, τόσο πιο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε για το μέλλον του.

Υποδεχόμαστε λοιπόν τη νέα χρονιά με επίγνωση των δυσκολιών, αλλά και με την αποφασιστικότητα να συνεχιστεί η προσπάθεια της διαρκούς ανόδου. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι ο τόπος μας είναι οι άνθρωποί του. Δηλαδή, όλοι μας! Με ενότητα και στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις πρωτίστως, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Από καρδιάς ευχές για υγεία και δύναμη, χαρά και αγάπη, σε όλες και όλους.

Το 2023 ας είναι η χρονιά που ο καθένας επιθυμεί.

Στο χέρι μας, είναι!»