Ο Γιάννης Ζουγανέλης παραχώρησε μία συνέντευξη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και μίλησε για τους ψευτοκουλτουριάρηδες, για την περίοδο που τον χαρακτήρισαν ως ρατσιστή, αλλά και για τις απώλειες του Σάκη Μπουλά και του Βλάσση Μπονάτσου.

Κάνοντας αναφορά στους ψευτοκουλτουριάριδες, όπως τους αποκάλεσε: «Με τον Κώστα Χατζηχρήστο είχαμε συναντηθεί δύο φορές, ήταν ένας γλυκός και ευφυέστατος άνθρωπος. Εμείς μαθαίνουμε από τους παλιότερους ηθοποιούς, δεν δανειζόμαστε. Τους ηθοποιούς που σήμερα τους έχουμε εικονίσματα στο σπίτι μας, κάποιοι ελίτ αμόρφωτοι ψευτοκουλτουριάδηδες τους απαξίωναν».

Ο Γιάννης Ζουγανέλης στη συνέχεια αναφέρθηκε στον χαρακτηρισμό «ρατσιστής» που του είχε αποδοθεί από κάποιους: «Αν δεν ήμουν γνωστός θα είχα μαλώσει παραπάνω από δύο φορές στο δρόμο, που το έχω κάνει. Η κοινωνία έχει συντηρητικοποιηθεί γιατί λένε “εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;”. Η άποψή μου δεν είναι καθόλου αιρετική, δεν το τολμώ, την αλήθεια λέω και παραχαράζεται. Εδώ κινδύνευσα να συρθώ ως ρατσιστής. Φέρθηκα άσχημα σε μετανάστη που μου επιτέθηκε και με είπαν ρατσιστή».

Μιλώντας για την κόρη του, Ελενώρα Ζουγανέλη, ο ηθοποιός είπε: «Δεν ήθελα να την ταυτίσω με μένα. Όταν πήγε σε οντισιόν της είπα “σε παρακαλώ πολύ να πεις Ελεωνόρα”. Τη διέκρινε ο Γιώργος Νταλάρας, δεν το ήξερε ότι ήταν κόρη μου. Ποτέ δεν ήμουν από πάνω. Στα νέα παιδιά συστήνομαι ως ο πατέρας της Ελεονώρας».

Τέλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης αναφέρθηκε στις απώλειες του Σάκη Μπουλά και του Βλάσση Μπονάτσου: «Με τον Σάκη Μπουλά έζησα πάρα πολλά χρόνια. Δεν αναπληρώνεται αυτή η απώλεια. Όταν έφυγε ο Βλάσσης Μπονάτσος ήμασταν μαλωμένοι».