Για κοκτέιλ ιώσεων που βρίσκεται σε έξαρση σε όλη την Ελλάδα έκανε λόγο ο Στυλιανός Λουκίδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μίλήσε και για το εμβόλιο της γρίπης.

Ο κ. Λουκίδης, μιλώντας στον ANT1, είπε πως υπάρχει μεν αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία, όμως δύο από τις τρεις αναπνευστικές ιώσεις αντιμετωπίζονται εκτός νοσοκομείου: ο κορωνοϊός και η γρίπη και αυτό είναι θετικό, όπως ανέφερε, ως προς το σύστημα υγείας.
100.000 κρούσματα ιώσεων την ημέρα

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας ανέφερε ότι δεν είναι παράλογη η εκτίμηση του Καθηγητή Νίκου Τζανάκη στο iefimerida.grγια πάνω από 100.000 κρούσματα ιώσεων την ημέρα στην Ελλάδα, λέγοντας πως είναι πιθανό να έχουμε εξαψήφιο αριθμό με κρούσματα από κορωνοϊό, γρίπη και συγκυτιακό ιό μέσα σε 24 ώρες.

«Σήμερα μετράμε μόνο ό,τι περνάει από τις δομές υγείας και όχι ό,τι περνάει ο καθένας μόνος του στο σπίτι», σημείωσε ο κ. Λουκίδης.
Για το εμβόλιο της γρίπης

Μάλιστα, όπως ανέφερε, με τους συναδέλφους του σχολιάζουν πως τα κρούσματα γρίπης είναι τόσα πολλά, ώστε λένε ότι «γυρίζουμε στην κανονικότητα του 2018».

Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο κατά της γρίπης, ο κ. Λουκίδης είπε πως «μπορεί να κάνει κάποιος το εμβόλιο για την γρίπη, μετά από 15 ημέρες από την νόσηση με κορωνοϊό. Να κάνουμε το εμβόλιο, έχουμε χρόνο γιατί γρίπη θα έχουμε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου».