Ο κόσμος βγαίνει για τις αγορές του, τουλάχιστον στα εμπορικά καταστήματα, την τελευταία στιγμή, δυο με τρεις μέρες πριν από την κάθε γιορτή. Αυτό είναι μια παρατήρηση που μπορεί να κάνει κάποιος για την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα την εορταστική περίοδο.

«Δουλέψαμε τις δύο με τρεις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Εκεί κινήθηκε η αγορά, τις προηγούμενες ημέρες, ελάχιστα πράγματα. Έτσι φαίνεται θα κυλήσει το όλο θέμα και τις μέρες της Πρωτοχρονιάς» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Μέχρι ώρας, τις πρώτες μέρες της εβδομάδας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς η κίνηση είναι αναιμική στα εμπορικά καταστήματα. Ελπίζουμε να τονωθεί κάπως τις επόμενες ημέρες μέχρι την παραμονή, δηλαδή από την Πέμπτη και μετά».

Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η εορταστική κίνηση στην αγορά της Πάτρας το παραπάνω ενδεχόμενο θα είναι το καλό σενάριο. Όμως και πάλι η κατάσταση δεν αλλάζει σε πολλά πράγματα για τα εμπορικά μαγαζιά.

«Ως εκεί πάει το πράγμα. Ο κόσμος ακόμα και τις μέρες που λέμε ότι έχει μία τόνωση η αγορά, είναι συγκρατημένος και διστακτικός» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Το ταμείο και ο γενικός απολογισμός της εορταστικής περιόδου θα γίνει βέβαια μετά την Πρωτοχρονιά. Η κίνηση ενδέχεται να είναι σε ένα ελάχιστο  καλύτερο επίπεδο από την περσινή, αν και αυτό θα φανεί στο τέλος.

Σε κάθε περίπτωση όμως και η φετινή εορταστική περίοδος για τα εμπορικά μαγαζιά απέχει έτη φωτός από αυτές που ήξεραν οι παλιοί έμποροι. Άλλωστε, οι εποχές έχουν αλλάξει όπως φαίνεται ριζικά.