Η Ταμίλα Κουλίεβα παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Marie Claire και τη δημοσιογράφο Γεωργία Καρκάνη.

Η γνωστή ηθοποιός, που φέτος απολαμβάνουμε ως Υβόννη στη σειρά «Παγιδευμένοι» του Αnt1, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απότομη δημοσιότητα που έλαβε μετά τη σειρά «Η ζωή που δεν έζησα» αλλά και τα συναισθήματα που τις δημιούργησε ο πρόσφατος πόλεμος στην Ουκρανία.

Πώς ζήσατε το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, δεδομένης της ρωσικής καταγωγής σας;

Η πρώτη αντίδραση ήταν να μην το πιστεύω. Κάθε πρωί που ξυπνούσα, πριν να ανοίξω τα μάτια μου έλεγα, όχι, δεν είναι αλήθεια. Μετά, αισθάνεσαι ενοχή. Ζω στην Ελλάδα τόσα χρόνια, αλλά νιώθω σαν να πρέπει να απολογηθώ για τον πόλεμο της Ρωσίας.

Σαν να αποφάσισε κάποιος να κάνει κάτι εκ μέρους σου – αυτό πιστεύω ότι το αισθάνθηκε πολύς κόσμος που έχει ρωσικό διαβατήριο. Προσπάθησα όμως να συνειδητοποιήσω ότι προσωπικά δεν έχω σχέση με τον πόλεμο, ότι το κόστος της γεωπολιτικής σκακιέρας είναι να υποφέρουν πάντα απλοί άνθρωποι.

Για την εμπειρία της από τη σειρά «Η Ζωή Που Δεν Έζησα» και την απότομη αναγνωρισιμότητα:

Το επόμενο πρωί που ξύπνησα, με ήξεραν όλοι. Άλλαξε ο κόσμος μου. Είναι πολύ δύσκολο να χειριστείς την αναγνωρισιμότητα. Αλλάζει τη συμπεριφορά ακόμα και ανθρώπων που γνωρίζεις χρόνια.

Η πρόκληση είναι να μη γίνεις έρμαιό της, τότε δεν μπορείς να πας παρακάτω ως προσωπικότητα, ως καλλιτέχνης, ως οτιδήποτε – κυνηγάς αυτό, που είναι και εφήμερο, γιατί σήμερα κάνεις μια επιτυχημένη σειρά και αύριο μια αποτυχημένη. Ευτυχώς για μένα η αναγνωρισιμότητα ήρθε στα 30 μου.

Στο Χόλιγουντ έχει ξεκινήσει συζήτηση γιατί συχνά οι γυναίκες καλούνται να ερμηνεύσουν ρόλους πολύ μεγαλύτερης ηλικίας από την αληθινή τους. Σας είχε ενοχλήσει αυτό στο «Η ζωή που δεν έζησα»;

Ήμουν 30 και η ηρωίδα μου ήταν 45-50 ετών. Ο γιος μου, τον οποίο ερμήνευε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ήταν δύο χρόνια μικρότερός μου. Αλλά ήμουν πάρα πολύ περήφανη που κέρδισα αυτό το στοίχημα, γιατί ο κόσμος δεν στάθηκε εκεί, αν έδειχνα ή δεν έδειχνα την ηλικία της ηρωίδας μου. Ήταν η μορφή αυτής της γυναίκας που έπεισε, γι’ αυτό έμεινε στη μνήμη και είχε αυτή την επιτυχία.