«Βροχή» είναι τα ραντεβού που κλείνονται αυτές τις ημέρες στα κομμωτήρια και στα κέντρα αισθητικής, λίγο πριν από το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν και γενικότερα πριν από τις μέρες των γιορτών.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για να φροντίσουν τον εαυτό τους είναι μεγάλο και σύμφωνα με τους επαγγελματίες κομμωτές και κουρείς, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις γυναίκες, αλλά και με τους άνδρες.

Φαίνεται λοιπόν ότι το γεγονός ότι στις φετινές γιορτές δεν θα υπάρχουν έλεγχοι και περιοριστικά μέτρα παίζει τον ρόλο του στην κίνηση των κομμωτηρίων, των κουρείων και των κέντρων αισθητικής που ζουν μέρες 2019.

Όπως έλεγαν επαγγελματίες η πανδημία την περασμένη διετία είχε στοιχίσει στην κίνηση και στον τζίρο των επιχειρήσεων τους αφού το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μειωμένο λόγω μέτρων κι έτσι δεν υπήρχε και λόγος να δώσουν το κάτι παραπάνω για την εμφάνιση τους.

Πλέον το πράγμα έχει αλλάξει και ο κλάδος ζει μια σημαντική τόνωση της κίνησης, ανάλογη με τις προσδοκίες των ημερών για τις γιορτές. Ωστόσο, όπως αναφέρουν, το υπόλοιπο διάστημα του χρόνου, τα ραντεβού είναι αρκετά πιο αραιά και η κίνηση σε ένα μέτριο επίπεδο.

Μεγάλος βραχνάς για τον κλάδο παραμένει η μαύρη εργασία και τα βαλιτσάκια που πάνε από σπίτι σε σπίτι, αλλά και η ενέργεια που έχει εκτοξεύσει τους λογαριασμούς ρεύματος και έχει φέρει επαγγελματίες στο αμήν.