Μπορεί το Πάρκο των Χριστουγέννων να δίνει και φέτος ζωή στο Αίγιο και να ανεβάζει το επίπεδο της επισκεψιμότητας στην όμορφη πόλη της Αχαΐας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει γίνει Χριστουγεννιάτικος προορισμός.

Αντίθετα απέχει αρκετά από αυτόν τον χαρακτηρισμό, με βάση τις κρατήσεις που υπάρχουν στα ξενοδοχεία της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής για τις μέρες των γιορτών, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Αχαΐας, Χρήστο Κανελλή.

«Η πληρότητα στα ξενοδοχεία του Αιγίου είναι σε χαμηλά ποσοστά για αυτές τις μέρες, κάτω του 30% και το ίδιο ισχύει για τα ξενοδοχεία των παραθαλάσσιων οικισμών και τα πεδινά. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχουμε φτιάξει ένα Πάρκο Χριστουγέννων γίναμε χριστουγεννιάτικος προορισμός. Ποτέ δεν ήμασταν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η επισκεψιμότητα του Πάρκου των Χριστουγέννων στο Αίγιο έχει να κάνει κυρίως με τους Αιγιώτες και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αιγιαλείας, παρά με επισκέπτες. «Δεν μπορώ να γνωρίζω για την επισκεψιμότητα και το αν οι γιορτές φέρνουν ετεροδημότες στο Αίγιο. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης τις μέρες των γιορτών είναι πολύ χαμηλές».

Αντίθετα, στην ορεινή Αιγιαλεία το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγαλύτερο. "Στην Ζαρούχλα με βάση τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, υπάρχει πληρότητα της τάξεως του 100% στα καταλύματα του χωριού και γενικότερα της περιοχής γύρω από την Τσιβλού". 

Ενδιαφέρον υπάρχει για τις γιορτές και για την Συνεβρού, την ορεινή δηλαδή Αιγείρα και Ακράτα, όπου το θεματικό πάρκο της περιοχής φαίνεται ότι έχει δώσει σημαντική επισκεψιμότητα.