Τα έξι ηλιακά παγκάκια που τοποθετήθηκαν στην επικράτεια του Open Mall που είναι να λειτουργήσει είναι μόνο η αρχή για το κομμάτι της έξυπνης πόλης και τις καινοτόμες παρεμβάσεις που πρόκειται να προχωρήσουν στην Πάτρα.

Θα ακολουθήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες (πριν από την έλευση του νέου χρόνου) έξι ακόμα ηλιακοί φορτιστές που θα εγκατασταθούν και πάλι σε διάφορα σημεία του Open Mall.

Πρόκειται για την μία εργολαβία που αφορά τον τομέα της έξυπνης πόλης πάντα στην επικράτεια του Open Mall και η οποία χρηματοδοτείται μέσα από το πρόγραμμα της ΕΠΑνΕΚ που εξασφάλισε ο δήμος Πατρέων ειδικά για το έργο αυτό.

Μετά από τα παγκάκια και τους φορτιστές ακολουθεί η δεύτερη εργολαβία γα το Open Mall που έχει να κάνει με την ανακύκλωση και την ενίσχυση των διαφόρων ρευμάτων αυτής, μέσα από την εγκατάσταση έξυπνων κάδων.

Πρόκειται για ημιυπόγειους κάδους που έχουν εντός τους το δικό τους λογισμικό, έτσι ώστε να ειδοποιούν τα συνεργεία του δήμου όταν έχουν την ανάλογη πληρότητα. Οπότε η αποκομιδή πλέον θα είναι στοχευμένη.


Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ο δήμος έχει παραλάβει τους μισούς από τους έξυπνους κάδους που είναι να τοποθετηθούν στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου και μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραλάβει και τους υπόλοιπους.

Οπότε στις αρχές του νέου έτους θα δούμε στο κέντρο της Πάτρας και τους έξυπνους κάδους. Σημειώνουμε ότι το Open Mall είναι ένα έργο που εξασφάλισε ο Εμπορικός Σύλλογος και υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Πατρέων που έχει αναλάβει τις παρεμβάσεις υποδομής στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα έργα καινοτομίας – τεχνολογίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ηλιακά παγκάκια δίνουν τη δυνατότητα φόρτισης κινητών συσκευών μέσω θυρών USB, δυνατότητα ασύρματης φόρτισης (QI) συσκευών, καθώς και διασύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω wifi, ενώ την ίδια σχεδόν δουλειά κάνουν και οι ηλιακοί φορτιστές, παίρνοντας ενέργεια μέσα από τον ήλιο.