Τρία χρόνια μετά την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων διοργανώνει μια ξεχωριστή συναυλία - αφιέρωμα με τίτλο «Τραγουδώντας με τον Θάνο».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 το βράδυ την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο «Πάνθεον» με την αγαπημένη του τραγουδίστρια Ρίτα Αντωνοπούλου να ερμηνεύει μεγάλες
επιτυχίες και λατρεμένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου σε στίχους Χικμέτ, Καββαδία, Αλκαίου, Ιωάννου...
Δίπλα στη Ρίτα Αντωνοπούλου ο Θύμιος Παπαδόπουλος, ο βασικός συνεργάτης του Θάνου « ο πιο πολυσύνθετος Έλληνας μουσικός» όπως τον έλεγε και μαζί τους οι σπουδαίοι σολίστ Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Μίμης Ντούτσουλης και Γιώργος Κατσίκας.
Ο Θάνος Μικρούτσικος ως το τέλος έκανε πράξη τους στίχους του αγαπημένου του ποιητή Ναζίμ Χικμέτ: «Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι. Αυτό είναι». Κι όποιος
δεν παραδίνεται ως το τέλος αγωνίζεται και χορεύει στο φτερό του καρχαρία. Αυτό ήταν το μήνυμα του Θάνου κι αυτό γιορτάζει μέσα από τη συναυλία ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Δήμος Πατρέων.
Ο Θάνος Μικρούτσικος συνάντησε τη Ρίτα Αντωνοπούλου το 2006. Τον ενθουσίασε αμέσως η σκηνική της παρουσία και η δυνατότητά της να αφομοιώνει τους τρόπους ερμηνείας μεγάλων τραγουδιστριών και να τους εντάσσει στον δικό της τρόπο και στη δική της χειρονομία. Ο ίδιος ο συνθέτης έλεγε για την Ρίτα « οι φράσεις, οι λέξεις, οι συλλαβές αποκτούν υπόσταση όταν τις εκφέρει, γιατί είναι πολύ δυναμική, λυρική όταν χρειάζεται και η σκηνική της παρουσία κάτι το αδιανόητο. Με ευθυβολία και πολύ φυσικό τρόπο, στέλνει άμεσα τους στίχους και τους ήχους από την σκηνή στην αίθουσα. Σαν να περιέχει ό,τι προηγήθηκε χωρίς να το μιμείται.»
Η προμήθεια των εισιτηρίων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ticketservices.gr .
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 5.00 € – Άνεργοι, άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους είσοδος δωρεάν.