Ο Φυσιολάτρης Νίκαιας με 10 βαθμούς είναι η Πρωταθλήτρια ομάδα του 14ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων που διεξήχθη από 15 έως 18 Δεκεμβρίου στο Ρίο Αχαίας στις αίθουσες συνεδρίων του ξενοδοχείου PortoRio. Στην ομάδα του Φυσιολάτρη αγωνίστηκαν: Σταματίου Ροδόλφος, Παπαϊωάννου Δημήτρης, Οικονομόπουλος Φίλιππος, Μανωλόπουλος Χρίστος,, Κιούση Παναγιώτα, Τουμπακάρη Μαρία, Μέρκος Θωμάς.

Η Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών ισοβάθμησε με 10 βαθμούς στην πρώτη θέση, αλλά υστερούσε στα κριτήρια ισοβαθμίας και βγήκε δεύτερη. Στην ομάδα της Ευβοϊκής αγωνίστηκαν:  Μακρίδης Δημήτρης, Χαρτοφύλακας Σπύρος, Γκαβαρδίνας Αντώνης, Κηρυττόπουλος Ιωάννης Σεμπαστιάν, Γκουτζόυκη Κατερίνη Αργυρώ, Κηρυττοπούλου Ελεονώρα Καισά, Δριστέλλας Νεοκλής, Αθανασίου Σουμελά, Κηρυττόπουλος Παναγιώτης Άρης, Κολούτσου Ευδοξία.

Ο Πειραϊκός Όμιλος Σκακιστών με 9 βαθμούς κατέκτησε την τρίτη θέση. Στην ομάδα του Πειραϊκού αγωνίστηκαν: Τράπαλης Θόδωρος, Πούπαλος Νίκος, Πιτσάκης Ηλίας, Ηλίας Νίκος, Παπαδοπούλου Μαριλένα, Αφαντίτη Μαρία Βαρβάρα.

Η τελική κατάταξη του πρωταθλήματος είναι:


Οι καλύτεροι σκακιστές-στριες ανά κατηγορία σκακιέρας είναι:

Σκακιέρα παίδων – κορασίδων μέχρι 16 ετών: Σταματίου Ροδόλφος ( Ο Φυσιολάτρης Νίκαιας ).

Σκακιέρα παίδων – κορασίδων μέχρι 14 ετών: Πούπαλος Νίκος ( Πειραϊκός Όμιλος Σκακιστών ).

Σκακιέρα παμπαίδων – παγκορασίδων μέχρι 12 ετών: Γκαβαρδίνας Αντώνης ( Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών ).

Σκακιέρα παμπαίδων – παγκορασίδων μέχρι 10 ετών: Κηρυττόπουλος Ιωάννης Σεμπαστιάν ( Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών ).

Σκακιέρα κορασίδων μέχρι 16 ετών: Κιούση Παναγιώτα ( Ο Φυσιολάτρης Νίκαιας ).

Σκακιέρα παγκορασίδων μέχρι 12 ετών: Τουμπακάρη Μαρία ( Ο Φυσιολάτρης Νίκαιας ).

Τις απονομές έκαναν:

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου ΠατρεώνΠαναγιώτης Πετρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Φωκίων Ζαΐμης, ο Περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης,Σακελλαρόπουλος, ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών πατήρ Ευστράτιος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Στάθης Ευσταθόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής ΟμοσπονδίαςΛιμβέριος Αγγελάκης, οΕκπρόσωπος του Πειραϊκού Ομίλου Σκακιστών Θανάσης Βλάχος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας Μάνος Ναθαναήλ και εκ μέρους των Διαιτητών/τριών Σκακιού του Πρωταθλήματος ηΕλένη Μπανιά.

Το επιτελείο των αγώνων ήταν:

Διευθύντρια αγώνων η Τζιφέρη Αλεξάνδρα, Επικεφαλής Διαιτητής ο Αλέξης Σπηλιόπουλος, βοηθός επικεφαλής και υπεύθυνος κληρώσεων ο Χρίστος Κοντογίαννης, βοηθός επικεφαλής η Σοφία Γιαννέλου.

 Υπεύθυνος για την δημιουργία και ενημέρωση της ιστοσελίδας της διοργάνωσης ο Παναγιώτης Μαλαταράς.

Την μετάδοση των αγώνων και των παρτίδων στο internetέκανε ο Σωτήρης Λογοθέτης και επίσημος φωτογράφος της διοργάνωσης ήταν η Νίκη Ρήγα.

Οι διαιτητές στις επιμέρους συναντήσεις ήταν:

Βέρα Αβραμίδου, Κοντογιάννης Γιώργος, Παπαγιαννοπούλου Ισμήνη Ιωάννα, Σπηλιόπουλος Αριστόβουλος, Μιχάλης Κόντης, Ελένη Μπανιά, Σολωμός Χάρης και Δάλλας Νίκος Αλέξανδρος.

Όλα τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες, ζωντανή μετάδοση παρτίδων και φωτογραφικό υλικό  είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων: http://chessfed.gr/youthteam2022/

Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο:

http://chess-results.com/tnr707607.aspx?lan=1&art=63&turdet=YES