Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και τα καταστήματα εστίασης, έχοντας στολιστεί και διαμορφώσει μια γιορτινή ατμόσφαιρα, είχαν μια αυξημένη επισκεψιμότητα, το τριήμερο της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής.

Την Παρασκευή τα πράγματα πήγαν καλά, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η προσέλευση του κόσμου το Σαββατόβραδο, όπου τα πάντα, από εστιατόρια, ταβέρνες, τσιπουράδικα έως και μπαράκια ήταν γεμάτα από κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σημεία που αποτελούν πιάτσες της εστίασης όπως για παράδειγμα η Ρήγα Φεραίου και η Τριών Ναυάρχων, με δυσκολία μπορούσε κανείς να βρει τραπέζι για να καθίσει αν δεν είχε κλείσει, ενώ αρκετό κόσμο από νέους και φοιτητές είχε και η Ηφαίστου.

Χαμός όμως έγινε και στα νυχτερινά κέντρα της Πάτρας, στα clubs και στις μουσικές σκηνές, με τον κόσμο να το ρίχνει έξω, για να διασκεδάσει και να περάσει καλά, έχοντας ανάγκη να ξεφύγει από τα προβλήματα και τις δυσκολίες.

Το σκηνικό με την αυξημένη προσέλευση του κόσμου συνεχίστηκε και το μεσημέρι της Κυριακής όπου ο καλός καιρός βοήθησε στο να γεμίσουν οι καφετέριες και τα εστιατόρια, με παρέες και οικογένειες που προτίμησαν να φάνε κάπου έξω αντί στο σπίτι τους.

Γενικότερα, το τριήμερο ήταν αρκετά καλό για την εστίαση και αποτέλεσε ένα καλό προπομπό για τα Χριστούγεννα που ακολουθούν και τα ρεβεγιόν που ετοιμάζουν πολλά από τα μαγαζιά, ύστερα από δύο γιορτινές περιόδους που προηγήθηκαν με περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας.