Στο… αμήν έχουν φτάσει οι κάτοικοι της Εγλυκάδας, της Περιβόλας και του Ριγανόκαμπου, με την παραβατικότητα των Ρομά στον καταυλισμό που βρίσκεται στην περιοχή τους.

Τα περιστατικά πλέον είναι συνεχόμενα, με ομάδες ανηλίκων Ρομά που προέρχονται μέσα από τον καταυλισμό να δείχνουν μία μεγαλύτερη επιθετικότητα, μετά και την τραγική εξέλιξη που είχε η υπόθεση του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη και τον θάνατο του μετά από πυροβολισμό αστυνομικού.

Το μπαράζ των κλοπών και οι επιθέσεις από αυτές τις ομάδες συνεχίστηκε. Επιθέσεις σε πεζούς, φράγματα σε οχήματα και πλέον ειδικότερα οι δρόμοι γύρω από τον καταυλισμό είναι κάτι σαν... χαρακώματα για τους κατοίκους.

Εκείνο όμως που τους εντείνει την ανησυχία είναι ότι δεν έχουν μέχρι ώρας καμία ειδοποίηση από τους αρμοδίους για το τι θα γίνει με την παραχώρηση του χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ και την διαμόρφωση του Ανατολικού Πάρκου.

Αυτό που τονίζεται είναι ότι το σύνολο σχεδόν των περιστατικών που γίνονται προέρχονται από συγκεκριμένες παράγκες που δίνουν μαθήματα παραβατικότητας σε ανηλίκους κάτω των 12 και των 11 ετών πολλές φορές, ενώ όπως λένε αυτό που βλέπουν είναι ότι ο καταυλισμός αντί να μειώνεται επεκτείνεται.

«Δεν έχουμε ακριβή εικόνα τι γίνεται ούτε με τον αριθμό των παραγκών, ούτε με τον αριθμό των ατόμων που διαμένουν εκεί. Είναι ζήτημα που κανονικά θα έπρεπε να το γνωρίζει το τμήμα ένταξης του Δήμου Πατρέων που έχει και πρόσβαση εκεί.  

Πάντως, αυτό που ξέρουμε είναι ότι πλέον οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν μπαίνουν μέσα στον καταυλισμό, αλλά ούτε που πλησιάζουν στους γύρω δρόμους» έλεγε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής. Θυμίζουμε ότι η Αστυνομία έχει συστήσει από το περασμένο καλοκαίρι μια ειδική ομάδα για την παραβατικότητα των Ρομά.