Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» βρέθηκε η Αντριάνα Παρασκευοπούλου. Η anchorwoman της ΕΡΤ μίλησε στον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον σεξισμό που βιώνει καθημερινά μία γυναίκα στον χώρο της εργασίας της.

«Πλέον αναγνωρίζω ότι σεξισμό δεχόμαστε οι γυναίκες γενικά, όχι μόνο εμείς που δουλεύουμε στην τηλεόραση. Είναι κάποια στερεότυπα που κακώς έχουν καλλιεργηθεί μέσα στην κοινωνία. Αυτό που κρατάω εγώ είναι πως πια για πρώτη φορά είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε και να πάμε ένα βήμα μπροστά» δηλώνει η Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

«30% των επιστημόνων παγκοσμίως είναι γυναίκες, αποκλείεται να αξίζει μόνο το 30%. Στην Ελλάδα το 20% στη Βουλή, 20% στους Υπουργούς, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε 332 Δήμους και έχουμε σε αυτούς μόλις 19 γυναίκες και οι 2 είναι από τις Κυκλάδες. Θεωρητικά πολλά πράγματα λέγονται, όμως χρειάζεται η πράξη και μόνο η πράξη» σημειώνει η δημοσιογράφος.

Πώς επιλέγει να κινείται στο επάγγελμά της, όταν νιώθει ότι την αντιμετωπίζουν διαφορετικά ως γυναίκα; «Είναι ένας αγώνας καθημερινός. Δεν υπάρχει ένα λεπτό που μπορείς να σταματήσεις. Για μένα το λεπτό που θα σταματήσεις είναι και το λεπτό που έχουν τελειώσει πάρα πολλά πράγματα. Αν ήταν ένας στίβος και τρέχαμε εγώ και ένας άντρας, θα φτάναμε και οι δύο στο τέρμα αλλά σε εμένα δεν θα αναγνωριζόταν τόσο όσο σε εκείνον» απαντά.

«Με ρωτάνε πολλές φορές στις συνεντεύξεις μου αν νιώθω τύψεις που δουλεύω πολύ και δεν είμαι κοντά στα παιδιά μου, που δεν το ρωτάνε βέβαια αυτό σε έναν άντρα ποτέ. Εγώ θυμάμαι να είμαι μια ζωή ένας ζογκλέρ διαχείρισης χρόνου. Και επειδή απαντώ ότι δεν νιώθω τύψεις, γιατί έτσι νιώθω, ότι είμαι κοντά στα παιδιά μου… καμιά φορά σκέφτομαι μήπως το ότι δεν βγαίνω και πολύ ενοχική δεν είναι σωστό;»